„Google Search” capătă un nou look

Motorul de căutare al gigantului Google a fost îmbunătăţit vizual, după mai multe luni de testări interne. Noua versiune a motorului de căutare include un nou logo, culoriile fiind mai deschise şi parcă efectul de umbră este în mare parte redus.

Pe lângă asta Google a mai introdus şi o tastatură virtuală utilă, aceasta incluzând şi diacriticele limbii române, fiind utilă în cazul în care nu dispuneţi de o tastatură fizică. Tastatura virtuală este introdusă şi la alte câteva servicii Google.

Căutările pe Google au mai căpătat o actualizare majoră: acum există un panou în stânga care evidenţiază instrumentele cele mai relevante ale căutării, printre care şi opţiunile de căutare prin care puteţi comuta rapid şi uşor astfel încât să puteţi căuta pagini în limba română, din România sau de pe întreaga planetă. Mai există unelte prin care puteţi comuta rezultatele  căutării web în rezultate pentru imagini, videoclipuri, ştiri etc. De asemenea, există şi filtrarea rezultatelor astfel că puteţi vedea pagini web create în „Ultimele 24 de ore” sau pagini din „Săptămâna trecută”, plus încă câteva opţiuni în funcţie de perioada în care au fost postate.

Noul design reîmprospătează şi simplifică aspectul, simţul şi funcţionalitatea de care dispune Google. Este puternic, dar cu o interfaţă simplistă. Schimbările realizate ieri reprezintă eforturi de îmbunătăţire a gigantului Google în mod permanent. După cum zice Google, ei vor să se asigure că Google de astăzi este mai bun decât cel de ieri, iar aceste ultime modificări deschid multe posibilităţi pentru viitoarele caracteristici şi îmbunătăţiri.

Aşadar, toate aceste schimbări vor face ca experienţa generală să uşureze căutările pe internet, însă nu numai atât. Aceste schimbări au fost lansate ieri la nivel global în peste 37 de limbi. Dacă nu puteţi vedea modificările încă, ar putea dura până la 24 de ore înainte de a le putea vedea.

21 thoughts on “„Google Search” capătă un nou look”

 1. Chiar ma intrebam ce s-a intamplat cu vechiul google.
  Parca arata mai bine estetic vorbind,dar sper ca au facut progrese in banarea site-urilor virusate/periculoase.

  Nu doresc sa fac reclama sau sa incalc vreo regula dar aceasta este o versiune mai “speciala” a monstrului google!
  http://link.dezactivat
  Sanatate tuturor!

 2. Legat de noua infatisare… mi se pare ok ca aduc noi functionalitati in prim plan, dar interfata pare facuta pentru copii de gradinita. Nu da impresia de “profi”. As recomanda sa faca studii statistice printre utilizatori inainte de o schimbare de genu.

  @alfonsonianus: si mie mi-a detectat AVG-ul un troian JavaScript asa ca voi fi nevoit sa scot link-ul respectiv.

  @Robert: probabil a aparut deja vreun script FireFox.. dar o solutie de la Google se va mai lasa asteptata ceva timp. Si mie imi placea inainte cand puteam activa/dezactiva bara din stanga dupa cum doream.

 3. Imi cer scuze pentru linkurile de mai sus,era un site amuzant.
  Bing parca arata mult mai bine decat google.

 4. Sa inteleg ca nu se poate dezactiva panoul din partea stanga, am tot cautat pana acuma prin setari si nu am gasit nimic

 5. Nu ma intereseaza/deranjeaza noul look, atata timp cat isi face treaba la fel. Poate chiar mai bine. Nu trebuie sa misc mausul prea mult in stanga, linkurile gasite sunt mai centrate. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>