Windows 7 libraries – mic review si tutorial!

Windows 7 Libraries
Windows 7 Libraries
O mica explicatie legata de Windows 7 Libraries am dat in articolul Windows 7 – DEX. Insa cred, ca apropierea iminenta a lansarii Windows 7 necesita cat mai multe explicatii legate de noile functionalitati ale acestui sistem de operare.

Bibliotecile (libraries) iau locul organizarii specifice sistemelor de operare anterioare (Windwows XP, Windows Vista), fiind o functie noua adusa de Windows 7. Ele ajuta la centralizarea diferitelor tipuri de continut aflate in locatii (directoare) diferite. Putem numi Bibliotecile niste Directoare virtuale, ce contin toate fisierele pe care noi dorim sa le includem. A nu se intelege gresit, Bibliotecile nu contin fisierele in sine, ci mai degraba o baza de date a numelor si propietatilor acestora.

Cu ajutorul lor nu trebuie sa mai cautam un fisier in diferite directoare, ci il vom gasi cu siguranta in biblioteca caruia ii apartine (daca l-am inclus in prealabil in acea biblioteca). Microsoft defineste Bibliotecile ca o colectie de continut selectat de utilizator.
Fisierele din Biblioteci sunt indexate automat, pentru a fi cat mai la indemana utilizatorului.
In continuare va voi arata pasii necesari pentru adaugarea unui fisier intr-o anumita Biblioteca(Library). Va recomand sa folositi la maxim aceasta functionalitate a Windows 7 deoarece, cel putin mi-e mi-a usurat munca de organizare a fisierelor (nu cred ca sunt singurul cu zeci de foldere de muzica, sau zeci de foldere de documente si poze).
Pasii sunt urmatorii
1. Selectati Libraries (din taskbar, sau, daca aveti My computer in taskbar – scriind “libraries’ in search-ul din StartMenu)

2. Selectati Biblioteca dorita (Documents, Music, Pictures)

3. Faceti click-dreapta, apoi dati click pe Properties.

4. Apasati Include folder si selectati directoarele dorite unul cate unul

6. Butonul Set Save Location defineste directorul implicit (default) din cadrul bibliotecii selectate.

5. Mai jos puteti vedea cum arata biblioteca My Music de pe calculatorul meu:

7. Pentru a adauga o noua biblioteca, tot ce trebuie sa faceti este sa dati click-dreapta in directorul Libraries si apoi sa selectati New – > Library.

Eu am adaugat, dupa cum se poate vedea, biblioteca Downloads.

7 thoughts on “Windows 7 libraries – mic review si tutorial!”

  1. mda… atata timp cat build-urile win7 curg , la mine nu este eficienta aceasta optiune. dar, intr-adevar e buna aceasta noutate adusa in win7. sper sa apara odata RTM ca sa le folosesc si eu! Si jump list-ul e foarte practic.

  2. @karol: eh, mie imi e util, avand in vedere ca am inca Windows 7 RC build 7100. Saptamana asta sper sa fac upgrade-ul, iar la upgrade se pastreaza Bibliotecile :D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>