Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot – galerie imagini

Noul Ubuntu a fost lansat in urma cu cateva zile. Nu am apucat sa il instalez pe curat si momentan nu am nicio partitie disponibila pentru operatiune. Totusi, mi-am facut timp sa il instalez in VirtualBox si sa observ unele din diferentele fata de versiunea anterioara – Ubuntu 11.04. Singurul dezavantaj a fost ca nu m-am putut bucura de toate efectele vizuale si tranzitiile prezente si nici de o performanta extraordinara.

Instalarea nu e neaparat mai rapida decat in cazul instalarii Windows 8, dar mai important decat durata instalarii este faptul ca pare sa aiba mai multi pasi (probabil din lipsa optiunii Express Install prezenta in Windows 8, ce cumuleaza majoritatea setarilor).

Am facut si cateva poze procesului de instalare si sistemului de operare dupa aceea. Nu sunt multe, dar nefiind schimbari majore (cum sper ca vor fi in Ubuntu 12.04 – Precise Pangolin), sper sa fie suficient. Pentru intrebari, va astept in sectiunea de comentarii.

Pasi Instalare Ubuntu 11.10

Ubuntu 11.10 Ubuntu 11.10

Ubuntu 11.10 Ubuntu 11.10

Functionalitati Ubuntu 11.10

Ubuntu 11.10 Ubuntu 11.10

Ubuntu 11.10 Ubuntu 11.10

Ubuntu 11.10 Ubuntu 11.10

Ubuntu 11.10 Ubuntu 11.10

Ubuntu 11.10 Ubuntu 11.10

Ubuntu 11.10 Demo

Ubuntu 11.10

Imbunatatirile nu sunt substantiale:

– o interfata Unity imbunatatita cu suport 2d

Software Center imbunatatit (rating-uri pentru aplicatii, plus promovarea celor mai bune aplicatii)

Ubuntu One cu suport pentru streaming audio pentru Android si iOS

Dash mutat/modificat deasupra Launcher-ului

Lenses in Dash – cautari diferite pentru fisiere, muzica si aplicatii

Mozilla Thunderbird devine clientul de mail implicit.

– este utilizat kernelul linux 3.0 impreuna cu GNOME 3.2

Unele dintre ele le puteti viziona si in clipul de mai jos:

Pentru a descarca Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot va recomand link-urile de pe pagina oficiala de mai jos:

Download Ubuntu 11.10 Oneiric Oncelot

16 thoughts on “Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot – galerie imagini”

  1. Cer o părere :
    am instalat ubuntu 11.10 cu wubi pe hard separat bineînţeles în dualboot cu windows.
    Totul e ok până ce instalez programele ce trebuie şi îi dau al doi-lea restart.
    E mort nu mai intră în program ,rămâne ecranul roşu (imaginea de fundal)
    Ce pot să fac?
    Un sfat te rog!
    Dacă ai vreo idee trimite-o pe e-mail!Merci!

  2. Nu sunt un mare fan al Ubuntu dar devine din ce in ce mai greoi. @Radu Ursache : ai dreptate in ceea ce priveste interfata.Pe langa dezamagirea pe care a adus-o kernelul v3.0 (doar bug-fix-uri)inlocuie si ei un client,updateaza un Software Center si gata.
    Chiar daca pe servere e puternic , pe partea desktop se ineaca.
    Stie cineva cand va aparea Mint pe kernelul nou?

  3. @alfonsonianus Mint 10 este valabil pana in aprilie 2012 si nu trebuie sa astepti noul kernel il poti integra tu fiindca daca stau sa_mi complieze mie team_ul pentru Lucid Lynx nu stiu ce kernel crede_ma ca am de asteptat.La ora actuala eu am 3.1.0-0301rc2 si singurul “bug” este ca am un load average: 0.11, 0.18, 0.24 iar cu cel oficial nu scot sub 0.50 :) cate despre 11.10 sau 11.04 si 10.10 eu unul cred ca dictatorul Mark Shuttleworth nu face altceva cu aceste versiuni decat sa pregateasca LTS_ul 12.04 cu Unity si Gnome shell mult mai bine integrate.

  4. @Radu Ursache: Noul shell cred ca are scopul de a atrage utilizatori noi. Pe mine nu ma deranjeaza si mi se pare ca e mai de ajutor in indeplinirea task-urilor simple. Sau poti face ce a sugerat @Adrian :).

    @alfonsonianus: Nu stiu inca de Mint, dar voi anunta pe blog cand va fi cazul. Am observat si eu ca este ceva mai greoi.. chiar si la o instalare noua. As prefera si o varianta low-resources, dar pot sa ma multumesc si cu ce este oferit acum.

  5. Pentru prima oara in ultimii trei ani la pornire grub nu mi-a mai dat sansa de a alege intre sisteme nereusind sa ajusteze automat frecventa monitorului Pentru mine nu a fost o problema caci am instalat start-up manager si am setat rezolutia corecta insa pentru aceia care doresc sa instaleze pentru prima oara ubuntu chestia ii arunca in ceata Apoi am remarcat un sistem plin de buguri cum numai windows mai reusea o asemenea performanta . M-as duce pe mint pe care l-am testat de fiecare data dar ma rupe la ochi verdele ala crud Am trecut la kubuntu pe care calculatorul meu il inghite fara probleme si desi nu am fost pana acum fan kde cred ca o sa raman cu el in continuare Despre ubuntu ce pot sa spun decat ca mi-e dor de versiunea 10.10 care a fost cel mai stabil sistem de operare pe care l-am folosit vreodata Pacat , mai nou nu inseamna si mai bun

  6. @ bcd 11.10 instalat cu ajutorul lu’ wubi este un nonsens fiindca insusi wubi este o aiureala.Versiunea respectiva cere un mediu grafic (unity si gnome 3) care NU poate fi sustinut de wubi fiindca insusi ideea de linux integrat in windows (din ce mai tin eu minte il gasesti in partitia C sub forma unui folder/director) este un alt asa cum am sus scris un nonsens.Iti recomand mai bine sa incerci o instalare de 11.10 in VirtualBox sau Virtual Machine daca vrei sa vezi cat de cat ce este cu 11.10 insa daca doresti un ubuntu full operation sfatul meu este sa faci o instalare main.Sunt sigur ca ai prins ideea de ce ai acea eroare.Bafta! :)

  7. Este una dintre cele mai proaste și cretine idei, (Gnome shell) a celor de la Canonical… probabil că cel care a fost cu ideea a visat urât noaptea sau ceva de genu’… până și Linus Torvalds NU a fost de acord cu acest lucru, spunând că se merge într-o direcție greșită… și a avut dreptate!!! Păcat…
    Mă întorc la alt mediu: LXDE sau XFCE… până ce le va strica și pe astea…

    1. Este bine de reținut…! Instalați Ubuntu 10.04.3 LTS (Lucid Lynx) http://cdimage.ubuntu.com/lucid/dvd/current/ … pentru a scăpa de tâmpenia aia de shell. LTS-ul face update fără grețuri la eventualele programe, etc…. DAR NU face și upgrade! Am să mă chinui să fac eu un post pe blog la mine… sper să îmi pot face timp și pentru asta…

      PS: Eu am instalat Ubuntu 10.04.3 LTS pe 64-Bit (Lucid Lynx) atât pe Laptop cât și pe PC! “Ambele amândouă”,… funcționează ireproșabil!

  8. Buna! Am inceput sa fac upgrade la ubuntu 10.04 si am ramas in pana de curent mai mult timp evident nu ma ajutat nici ups-ul.Acum cind pornesc pc-ul imi apare ceva de genul genul “configure manual” dar nu aceasta e problema cea mai mare, am niste documente importante pe ubuntu si nu as vrea la le pierd! Astept sugestii. Multumesc anticipat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>