A fost lansată varianta mobilă a lui Firefox

Acesta este primul post din anul 2010 şi doresc să vă urez un sincer şi călduros „La mulţi ani !”.

Acum câteva zile am vorbit despre Mozilla, care a făcut o schimbare majoră a datelor de lansare pentru Firefox. Pe parte mobila insa, se pare ca lucrurile merg mai bine, iar primul RC al Firefox Mobile nu a fost amânat.

Varianta mobilă a Firefox – cunoscută ca Fennec – a ajuns la versiunea RC 1 şi este disponibilă pentru descărcare. Din păcate, Fennec RC 1 poate fi folosit doar pe telefoanele Nokia N900 şi promite ca în viitor să funcţioneze şi pe sistemul de operare Symbian S60.

Conform site-ului Mozilla, Fennec va conţine următoare funcţionalităţi:
· Bara fantastică vă poate ajuta ca în cazul în care aţi uitat o adresă să scrieţi un termen, iar funcţia autocomplete caută în istoric şi în semnele de carte după titluri, adrese pentru a oferi rezultate relevante.
· Tab-uri (file) care permit navigarea simultană pe mai multe site-uri.

· Tab-urile excelente – tab-urile dumneavoastră sunt la îndemână. Doar mişcaţi degetul spre dreapta spre a vedea miniaturile tuturor tab-urilor pentru a găsi ceea ce vreţi rapid.
· Însemnarea paginilor web în Semnele de carte cu o singură atingere pentru organizarea rapidă a paginilor web.
· Personalizare – puteţi instala teme, extensii, suplimente pentru a personaliza browserul şi modul de navigare al acestuia.
· Navigarea conştientă de locaţie trimite paginilor web informaţii despre locaţia dumneavoastră, astfel puteţi găsi locuri din apropierea dumneavoastră şi alte informaţii locale.
· Posibilitatea de a împărtăşi preferinţele, istoricul şi semnele de carte ale Firefox între mobil şi calculator.

Pentru a descarca Fennec RC1 (Firefox Mobile) pentru N900 folositi link-ul de mai jos:

Fennec Official Page

4 thoughts on “A fost lansată varianta mobilă a lui Firefox”

  1. Din pacate numa cei cu un N900 se pot bucura de acesta lansare, ar fi fost ceva sa fie si o versiune pentru iphone (chiar daca ar fi asa ceva oricum nu ar aparea in appstore…)

  2. Atractiv,usor de folosit,si foarte bine construit. Partea cu multi-tabs,cred ca e primul browser care ofera aceasta posibilitate,din cate stiu eu. Desi parca nu se misca cu aceeasi fluenta ca un browser mai simplist (poate din cauza filmuletului lasa aceasta senzatie) Oricum,va fi un esec ca si FF pe pc. Posibilitatea de a-ti incarca browserul cu diferite addonsuri.. e buna si nu prea,va incetini browserul. :)
    (stiti povestea de la varianta pt pc)

  3. @Zozo: o sa apara si pe iPhone prin jailbreak cat de curand.. asta daca se va gasi cineva interesat.. pana una alata Safari-ul ala e chiar decent..

    @Cipryca: Momentan, acest Fennec este cel mai evoluat browser, si poate cel mai apropiat de un full browser. Faptul ca a fost lansat la asa putin timp dupa Beta-ul Linux nu este o coincidenta fiind vorba de Maemo. Momentan pe mobile Opera este lider.. (nepunand la socoteala Safari si iPhone)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>