Accesati rapid Serviciile Google cu ajutorul GButts (FireFox add-on)

Google Chrome OSIn primul rand, cred ca serviciile on-line ale Google sunt atat de bine facute incat sunt sigur ca oricare dintre voi foloseste cel putin unul (Gmail). Prin intermediul acestora, a gratuitatii lor si a proiectelor Open-Source, Google are deja fani, nu “Apple fanboys”, ci niste utilizatori cu cap ce au stiut sa aprecieze calitatea serviciilor Google inca de la inceput.

Eu folosesc serviciile Google in mod frecvent. Fie ca e vorba de Google Mail, Google Anlaytics, BlogSearch, Google Code, Feedburner, Google Docs, Google Earth, Google Maps, Google Sites, Google Translate, Google Web Search, Google WebMaster Tools, toate imi sunt utile, si cu greu imi imaginez activitatea pe internet fara ele. Dar folosind atat de multe servicii, trebuie sa le tin intotdeauna la indemana. Bineinteles pana acum am folosit Bookmark-urile sau Favourites Bar. Zic pana acum, fiindca am descoperit GButts.
L.E: in timp ce tot enumeram serviciile pe care le folosesc, mi-am dat seama ca Google Chrome OS ar putea fi chiar o idee buna. Oare va merge virtualizat?

Dupa instalarea extensiei, primul loc in care ar trebui sa ajungeti este fereastra de optiuni a acesteia. Arata cam asa:

Gbutts - Google Services Firefox

O puteti personaliza foarte usor. Eu am ales “Dropdown Menu” si “Vertical Orientation On The Toolbar”. Va recomand si “Always Open In A New Tab”. Serviciile le veti alege in functie de necesitati.

buttons-02

Pentru a adauga butonul in FireFox trebuie sa faceti click dreapta deasupra “Adress Bar”-ului si sa apasati Customize. Butonul ce trebuie adaugat este indicat in imaginea de mai jos.. Il puteti muta unde doriti.

Gbutts - Google Services Firefox

In Fereastra FireFox, butonul arata putin diferit fata de imaginea de mai sus, avand infatisarea logo-ului actual al Google.

Gbutts - Google Services Firefox

Tot ce trebuie sa faceti este sa apasati micul logo si veti vedea o lista cu toate serviciile Google selectate in prealabil.

Gbutts - Google Services Firefox

Pentru cei ce doresc sa instaleze toolbar-ul orizontal; cam asa ar arata:

Gbutts - Google Services Firefox

Sper ca v-am facut destul de curiosi, si sper ca aceasta extensie va este tot la fel de utila precum imi este mie. Link-ul pentru descarcare este mai jos:

Install the GButts Extension (Mozilla Add-ons) 

Via

One thought on “Accesati rapid Serviciile Google cu ajutorul GButts (FireFox add-on)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>