Acer Aspire S3, Lenovo IdeaPad U300s, Toshiba Portege Z830 si Asus UX21 – rivali pentru Macbook Air

Anuntate inca de la inceputul acestui an, ultrabook-urile echipate cu procesoare intel si-au facut aparitia in cadrul IFA Berlin.

Modelele sunt “clone” ale MacBook Air-ului, produse de catre Asus, Acer, Lenovo si Toshiba. A fost nevoie de patru generatii ale ultraportabilului Apple sa convinga ceilalti producatori sa dezvolte produse asemanatoare, iar rezultatele pot fi vazute in cele ce urmeaza.

Specificatiile sunt asemanatoare / identice cu cele ale competitiei:

Display: 13.3 inci – 1366×768 px

Procesoare: intel Core i3 / i5 / i7 – ULV

Spatiu de stocare: SSD de pana la 256GB

Tastaturi chicklet.

Autonomie de peste 7 ore

Dimensiuni exterioare asemanatoare MacBook Air.

Constructie din diferite metale (aluminiu, magneziu)

Acer Aspire S3

Asus Aspire S3 va fi disponibil incepand cu sfarsitul lui septembrie cu un pret intre 799 Euro si 1199 Euro.

Lenovo IdeaPad U300s

Lenovo IdeaPad U300 va veni ceva mai tarziu, in octombrie cu un pret de pornire de 1.195 $.

Toshiba Portege Z830

Pentru Toshiba Porteje Z830 nu este cunoscuta inca data de lansare, dar pretul va fi undeva sub 1000$ (dupa estimarile Toshiba).

Asus UX21

Are o tastatura ceva mai inghesuita, dar este si cel mai mic ultrabook dintre cele prezentate. Va fi disponibil luna aceasta cu preturi incepand de la 899$.

In concluzie, vom vedea in magazine o gama foarte variata de ultraportabile performante si cu autonomii extrem de generoase. Preturile se situeaza sub rivalul MacBook Air, iar materialele si calitatea par sa fie asemanatoare, dupa cum foarte bine se poate observa in imaginile de mai sus.

imagini via ThisIsMyNext

5 thoughts on “Acer Aspire S3, Lenovo IdeaPad U300s, Toshiba Portege Z830 si Asus UX21 – rivali pentru Macbook Air”

  1. “Preturile se situeaza sub rivalul MacBook Air, iar materialele si calitatea par sa fie asemanatoare, dupa cum foarte bine se poate observa in imaginile de mai sus.”

    Ai spus bine ca materialele si calitatea doar PAR sa fie asemanatoare cu cele MaBook Air … pt ca nu cred ca sunt!

  2. @Sweetshadow: Acer, bineinteles. Multumesc pentru corectare. In titlu scrisesem bine.. dar mai apoi oboseala si-a spus cuvantul

    @RedManu: din imagini nici unul nu se ridica la nivelul MacBook Air. De la imbinare pana la grosime si cum ai spus si tu, materiale (macbook-ul e unibody; dintre celelalte doar asusul parca ar fi…)… dar e un pas inainte…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>