Administrare avansata pentru ferestrele din Windows 7

Desi sunt inca un fan declarat al utilitarului Preme pentru Windows 7, probabil ori ca ati uitat de el ori ca nu aveti nevoie de toate functionalitatile pe care le ofera, astfel ca am gasit doua alternative mult mai lejere din punct de vedere al functionalitatilor dar si al consumului de resurse (si-asa foarte mic).
In ordinea inversa a preferintelor personale, avem:

Window Manager


Functionalitatea acestuia este asemanatoare cu selectarea optiunii: Show Windows Stacked dupa apasarea click dreapta pe taskbar. Totusi, spre deosebire de afisarea nativa – care este de multe ori imprecisa si uneori imprevizibila – Windows Manager ofera control absolut asupra modului in care sunt aranjate ferestrele.

Numarul maxim de ferestre este definit de utilizator. Eu folosesc 4 ferestre (la 6 nu-mi afisa corect panoul de selectie) dar este oricum, o imbunatatire fata de cele doua ferestre pe care le ofera Aero Snap. As fi curios daca se descurca si pe o configuratie multi-monitor.

Si ca orice aplicatie care nu vrea doar sa fie utila, ci vrea sa fie folosita in mod curent, Windows Manager vine si cu posibilitatea de a seta combinatii de taste pentru diferite actiuni sau de a redimensiona o fereastra la dimensiuni predefinite.

Pentru a descarca Windows Manager folositi link-ul de mai jos:

Download Window Manager

Nota: Windows Manager este compatibil doar cu Windows Vista si Windows 7 si necesita instalarea .NET FrameWork 4.0

WinSplit Revolution

Vine cu functionalitati asemanatoare, dar numarul maxim de ferestre pe care le poate administra este de 8. Interfata este diferita, dar permite – in mare – o utilizare asemanatoare (prin intermediul unui Pad Virtual prezent pe Desktop). Combinatiile de taste sunt si ele prezente, putand fi folosite tastele numerice pentru anumite pozitii (mai util decat Windows Manager).

Totusi, cea mai interesanta functionalitate a lui WinSplit Revolution este posibilitatea de mutare Drag&Go a ferestrelor, asemanatoare cu Aero Snap, dar valabila pentru mai multe pozitii ale ferestrei (disponibila prin apasarea simultana a Ctr+Alt si apoi mutarea ferestrei).

Pentru a descarca WinSplit Revolution, folositi link-ul de mai jos:

Download WinSplit Revolution

Nota: WinSpilt Revolution este compatibil cu urmatoarele sisteme de operare Windows XP, Windows Vista si, bineinteles, Windows 7 si ofera chiar si optiunea de instalare in mod portabil.

4 thoughts on “Administrare avansata pentru ferestrele din Windows 7”

  1. As vrea sa va pun o intrebare tampita:
    – net framework 3.0 si/sau 3.5 face aceelas lucru ca si net frame 2.x , nu de alta dar office 2003 merge cu net frame 2, am vazut ca nero de la ver. 9 in sus ii trebuie net frame 3, iar autocad 2010 o ia pe aratura cand se apuca sa-si instaleze x programe (asta l-am vazut la cineva cand si-la instalat, pt mine e limba chineza programul asta).
    Si dupa cum am vazut in articol windows manager in trebuie net frame 4, cred ca e valabil numai in windows 7.
    thx !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>