Adobe Flash 64 bit vine cu suport pentru IE9

Adobe LabsAdobe a lansat acum cateva zile un preview al versiunii Flash pe 64-bit. Aceasta versiune are, pe langa suportul pentru Windows 64 bit si variante pentru sistemele bazate pe Linux sau pentru Mac OS.

Cea mai interesanta imbunatatire este insa suportul pentru accelerarea grafica hardware prezenta in Internet Explorer 9.

Voi mentiona in continuare sistemele de operare cu care Adobe Flash 64 bit este compatibil. In principiu este vorba de sistemele care sunt suportate si de Adobe Flash 10.1. Acestea sunt urmatoarele: Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2008, Mac OS X 10.6, Ubuntu 9.04 (si mai noi), openSUSE 11 etc..

Totusi Windows XP nu este pe lista sistemelor suportate. Pe langa acest lucru mai sunt alte cateva detalii/ buguri cunoscute in momentul de fata:

– pe unele site-uri sunt probleme la redarea video (exemple: hulu.com, nbc.com)

– in Internet Explorer 9, navigarea in fereastra Settings a elementului Flash nu este posibila cu ajutorul mouse-ului; se pot folosi insa tastele.

– acest preview nu va primii update-uri automate cum este cazul pentru celelalte produse Adobe. Adobe Flash 64 bit Preview va trebui dezinstalat si apoi instalata versiunea finala. Pana atunci, update-urile trebuie instalate manual.

Concluzia ar fi ca Adobe a inceput sa se miste si in directia 64 bit, dar mai sunt inca destule lucruri de rezolvat. Nu va recomand acest preview decat pentru testare, deoarece stadiul actual nu va asigura o navigare fara cusur.

Doritori de senzatii tari, gasesc link-ul pentru descarcare (catre pagina oficiala) mai jos:

Download Adobe Flash Player Square 64 bit

PS: astept pareri de la cei mai “curajosi”, eu neavand un calculator cu sistem de operare 64 bit pe care sa testez… Sunt curios asupra vitezei si a consumului de resurse in special.

3 thoughts on “Adobe Flash 64 bit vine cu suport pentru IE9”

 1. Pentru a dezinstala Internet Explorer 9 Beta faceti in felul urmator:
  *se aplică atât la Windows 7, cât și la Windows Vista.

  1.Faceți clic pe butonul Start, tastați Programe și caracteristici în caseta de căutare, apoi faceți clic pe Vizualizare actualizări instalate.

  2.Faceți clic cu butonul din dreapta pe Windows Internet Explorer 9, faceți clic pe Dezinstalare, apoi, când vi se solicită, faceți clic pe Da.

  3.Faceți clic pe una dintre următoarele opțiuni:

  •Repornire acum (recomandat) (pentru a termina procesul de dezinstalare a Internet Explorer 9 și a restabili versiunea anterioară de Internet Explorer).

  •Repornire amânată (pentru a aștepta până când închideți sau reporniți computerul).

 2. Si inca ceva important!
  Exista posibilitatea sa nu puteti posta pe blogul personal daca aveti instalat IE 9.
  Eu am win 7 /64 si nu am putut posta pe blog pana nu am dezinstalat IE 9.
  Daca mai sunt astfel de situatii ,astept provincia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>