Am fost la conferinta utilizatorilor iPhone din Romania!

Pai, titlul spune totul. Sau nu chiar totul. Am si castigat un tricou, cu logo-ul boio.ro – Techvolution. Dar nici asta nu e totul.

boio.ro - techvolution

Urmaresc blogul lui Adrian Boioglu de un an jumate sau doi. Nici nu mai stiu data exacta. Am inceput sa il urmaresc o data cu aparitia iPhone-ului (clasic). Mi-l doream foarte mult in momentul acela. In parte datorita pretului – 199$ (ce bine e sa ai prieteni in SUA), datorita usurintei in utilizare, dar si a review-urilor extrem de pozitive. Incet incet am inceput sa vad si reversul medaliei, iar lipsurile (fara numar pe atunci) m-au tinut departe pana acum putin timp. Insa nu am urmarit blogul lui “boio” doar datorita tutorialelor si informatiei despre iPhone. Stilul lui de a scrie, faptul ca e obiectiv (pentru un fan/utilizator Apple, cred ca e cel mai obiectiv pe care l-am citit :) ) te fac pur si simplu sa te intorci pe blog si sa astepti cu nerabdare urmatorul articol.

Cum timpul meu liber a devenit din ce in ce mai putin, nu am mai putut sa il vizitez cu aceeasi regularitate, dar atunci cand o fac citesc tot ce am pierdut din urma. Datorita lui Adrian Boioglu am infiintat pagina de Suport Tehnic pentru Windows 7 (cred ca stiati asta deja). Datorita lui am intrat prima oara in contact cu Twitter-ul si asa am invatat (inca invat) sa-l folosesc. Citindu-l am inteles de ce nu e bine sa copiezi fara sa mentionezi sursa, am vazut ce se intampla bine si ce se intampla rau in blogosfera si cum o atitudine matura si lucida poate rezolva conflicte puerile, sau cum poti rezista senzatiei de superioritate (foarte tentanta de altfel si de care sufera atat de multi bloggeri “mari” in momentul de fata).
Probabil ar mai fi multe lucruri pentru care ar trebui sa-i multumesc, sau sa-i fiu recunoscator, dar nu mi le amintesc acum. Insa pentru tot ce a realizat in blogosfera, pentru faptul ca mai presus de toate nu a uitat sa fie om merita RESPECT.
Acum va voi povesti pe scurt despre iPhone Users Conference Romania, la care am avut placerea sa particip pentru aproximativ o ora (timp in care am si castigat tricoul sus-mentionat), dar pe care am vizionat-o in totalitate la adresa urmatoare: iPhone Users’ Conference Romania – Video
Fiind prima intalnire din on-line in off-line la care particip, nu am avut repere la care sa ma raportez sau vreo idee despre ce se va intampla. Adrian a postat un preview, dar acesta anunta prea sumar ce avea sa se intample acolo.
In deschidere, au fost dezvoltatorii. Fiecare cu experienta si sfaturile proprii.
Alex Brie a prezentat foarte bine toate dificultatile pe care le-a intampinat in dezvoltarea si publicarea aplicatiilor pentru iPhone. Fara sa faca dezvaluiri, cred ca are un castig decent de pe urma acestora.
Tudor Moldovan a vorbit despre WebApps. Putin cam tehnic, dar avand in vedere ca si eu activez in domeniu, mi-a facut placere sa aflu anumite lucruri. Am aflat de exemplu ca pretul practicat de Webdesign-eri/Webdeveloperi este de 15Euro/ora.
Despre Robert Neagu nu pot sa va zic prea multe (nu am stat la toata prezentarea), dar trebuie sa stiti ca PhotoDesk este o super aplicatie (un fel de PhotoShop Light pentru iPhone) si ca el chiar stie sa faca o prezentare (am apreciat si prezentarile dinainte, dar a lui avea ceva diferit, ceva un pic mai “profi”).
Partea de intrebari si raspunsuri am vizionat-o on-line. Nu stiu cum a reusit sa aduca acei angajati ai Orange Romania (aducand o data cu ei recunoasterea oficiala a importantei Conferintei), dar il felicit inca o data, si cred ca aceasta initiativa a fost doar inceputul unei implicari din ce in ce mai active a lui Adrian Boioglu in demersuri off-line.

3 thoughts on “Am fost la conferinta utilizatorilor iPhone din Romania!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>