AMD OverDrive – overclocking facil pentru AMD

Desi am vazut ca aplicatia este disponibila inca din luna iulie a acestui an, am facut cunostinta cu AMD OverDrive abia luna aceasta.
Nu pot sa spun ca a fost o intalnire incununata cu succes, dar sper sa fie diferit in cazul dumneavoastra.
Eroarea cu care ma intalnesc este urmatoarea:

“AMD OverDrive cannot detect AMD 7-series chipset on this computer”

AMD OverDrive Error

Acest lucru m-a facut sa verific si cerintele necesare pentru a rula aplicatia (din pacate abia dupa ce o instalasem.. initial fiind prea entuziasmat/grabit). Acestea sunt dupa cum urmeaza:

Placa de baza cu unul din chipset-urile:

AMD 790FX
AMD 790GX
AMD 790X
AMD 785G
AMD 780G
AMD 770

Adica in principiu seria 7 fara urmatoarele modele:

AMD 780V
AMD 760G
AMD 740G

Seriile mai vechi (din care face parte si placa mea) nu sunt nice ele suportate. Bineinteles, compatibilitatea este limitata la sistemul de operare al celor de la Microsoft. Incepand de la Windows XP si pana la Windows 7.

Acum ca am terminat lista de chipset-uri suportate, nu ramane decat sa le povestesc celor care au sistemele compatibile ce pot face cu acest mic utilitar.
Dupa nume, sau dupa titlul articolului va puteti da seama ca este un utilitar de overclocking, dar mai mult decat atat, acesta va poate ajuta sa eficientizati consumul de curent al calculatorului sau nivelul de zgomot al ventilatorului.
Sunt destule aplicatii care fac acest lucru, majoritatea venite cu placile de baza, dar parca mai mare incredere am intr-una produsa chiar de AMD. Cu toate acestea AMD nu ofera garantie pentru posibilele daune produse prin folosirea acestuia, chiar daca e produsul lor. Un lucru rational as spune, avand in vedere ca nu toti utilizatorii se informeaza suficient in aceasta privinta.

Aplicatia arata cam asa:

AMD OverDrive

Iar daca apucati sa o testati, astept parerile dumneavoastra, eventual comparand-o cu alte aplicatii. Ultima oara cand am overclock-at un procesor – avand si un cooler pe masura, modificam direct setarile din BIOS.
Link-ul pentru descarcare este urmatorul:

Download AMD OverDrive

In plus, avem si un mic ghid de utilizare (in engleza). Foarte util mai ales celor care sunt la inceput de drum intr-ale overclocking-ului.

Download AMD OverDrive Tunning Guide

6 thoughts on “AMD OverDrive – overclocking facil pentru AMD”

  1. Eh, nu inca :). AMD-ul e pe laptop. Nu sunt fan Intel si nici AMD. Ma ghidez dupa best buy, iar ambele calculatoare au fost oferte ca sa zic asa. Sunt multumit de ambele in acelasi mod. As fi preferat o alta placa de baza decat BIOSTAR-ul desktop-ului.. dar va veni si vremea ei. In rest doar cu AMD am experiente de OC… si au fost extrem de placute, chiar se vedea diferenta… iar uzura nu am apucat sa o observ deoarece am facut upgrade dupa 2 ani.
    Acum nu mai am timp de teste de genu (cu toate ca am pierdut zeci de ore cu o incercare nereusita de hackintosh, dar a fost mai mult ambitie aici), dar pentru cine are.. astept sa vad si eu rezultate, experiente, print screen-uri :))

  2. Am luat si eu programelul dar nu prea stiu ce sa fac cu el :)) nu m-am ocupat de asa ceva pana acum si nici nu cred ca o voi face desi asi vrea 😛

    Intrebare!
    Daca am un sempron3500+ care lucreaza la 2000 il mai pot urca? sau nu are rost?
    Stiu ca semproanele sunt nasoale dar asta e:P pana una alta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>