Antivirus Windows 8 – Bitdefender Antivirus Free Edition

Vorbeam anul trecut despre Bitdefender Antivirus Free Edition, destinat in exclusivitate utilizatorilor din Romania. Software-ul gratuit al producatorului autohton a veni ca o surpriza placuta dupa testarea in prealabil a Project Gonzales.

BitDefender Antivirus Free Edition Windows 8

Insa Bitdefender nu s-a oprit aici si, in asteptarea noului sistem de operare al celor de la Microsoft, au lansat Bitdefender Antivirus Free Edition pentru Windows 8.

Securitatea Windows 8

Dupa cum stiti deja, Windows 8 vine cu propria sa solutie de securitate integrata. O solutie decenta si eficienta, care se va dovedi mult mai utila mai ales in cazul utilizatorilor mai putin informati in legatura cu pericolele de securitate ce se ascund pe internet.

Pana acum acestora nu le era oferita decat o protectie minima prin intermediul Windows Firewall, dar de cele mai multe ori acesta a fost ineficient. De aceea cei mai multi au apelat la solutii third party (de cele mai multe ori dupa un eveniment neplacut).

Microsoft a reactionat destul de tarziu la aceasta problema si a lansat propria solutie: Microsoft Security Essentials. O solutie simpla si totodata eficienta, dar fara pretentia de a urca pe podiumuri.

Bitdefender Antivirus Free Edition pe de alta parte, este la fel de simplu de utilizat dar ofera si o securitate de top – garantata de rezultatele Bitdefender in testele de specialitate (AV-Test.org). Acum aceasta solutie este disponibila si pentru Windows 8.

Comportamentul Windows 8 in acest caz este de a dezactiva protectia interna si de a lasa acest rol componentei alese de utilizator: in cazul de fata Bitdefender AV Free Edition.

Bitdefender Antivirus Free Edition in Windows 8

L-am instalat fara probleme. Interfata de instalare nu este chiar Metro/Modern UI:

Bitdefender Antivirus Free Edition - Windows 8 Install

Dar ferestrele sunt mate, simple iar cromatica este specifica:

BitDefender Antivirus Free Edition - Windows 8

Windows 8 Antivirus - Bitdefender Free Edition

Iconita din StarScreen este si ea prezenta (actionarea acesteia ne va readuce in modul Desktop al Windows 8):

Bitdefender Free Edition - Windows 8 - Start Screen

Nu-i mare diferenta fata de versiunea pentru Windows 7, nu-i asa? Ei bine, nici nu cred ca ar trebui sa fie. Acelasi antivirus software pe care il cunosteam poate fi acum folosit si pe Windows 8.

Tehnologiile/functionalitatile au ramas si ele aceleasi:

  • Autoscan (scanare periodica, in fundal)
  • Actualizări periodice (automate)
  • Active Virus Control (monitorizarea proceselor in timp real)
  • Antiphishing
  • Servicii de scanare de tip “Cloud”

Dar intre timp motorul de scanare a fost imbunatatit si, bineinteles definitiile updatate :). In cazul in care doriti o solutie mai avansata pentru securitatea PC-ului, puteti intotdeauna sa treceti la Bitdefender Total Security 2013.

Descarca Bitdefender AV Free Edition

Bitdefender AV Free nu se limiteza insa doar la Windows 8, fiind compatibil si cu alte versiuni ale sistemului de operare, incepanc cu Windows XP SP2.

Pentru a-l descarca, linkul este urmatorul:

Download Bitdefender Antivirus Free Edition

5 thoughts on “Antivirus Windows 8 – Bitdefender Antivirus Free Edition”

  1. Nu are aproape nimic in plus fata de MSE(doar cloud) si ca o adaugire nefericita i-a mai introdus si o reclama agasanta.Si kaspersky si norton au deja variante pentru windows 8.

  2. @Fanibu: cumva se simte mai light-weight (si chiar cred ca este).. scanarea e destul de rapida.. plus ca vorbim de antivirusul numarul 1 in lume in ultima vreme, intr-o varianta gratuita. Lucruri pe care nu le pot spune nici despre kaspersky si nici despre norton :)

  3. are dreptate ce zice fanibu@in windows 8 ai acel antivirus “windows defender” (microsoft security essentials)nu iti mai trebuie alt antivirus.si sa nu va mirati de ce va merg greu pc-urile dupaia.:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>