ASE – Microsoft Academic Program

Iata cu ce am ramas eu dupa prezentarea de 3 ore:
1. MSDN AA un program prin care Microsoft pune la dispozitia studentilor si cadrelor didactice licente la programele sale.
2. Echipa MSP intentioneaza sa tina cursuri gratuite, pentru studentii din ASE ce doresc sa invete sa dezvolte aplicatii pe platforme Microsoft. Din cate am inteles sunt necesare un minim de cunostinte de programare. De asemenea pe siteul MSP sunt puse linkuri catre tutoriale.
3. Microsoft Students 2 Business, probabil vom auzi mai multe despre acest program pe masura ce se va dezvolta. Proiectul consta in dezvoltarea unui site asemanator celor de joburi, doar ca aici studentii trebuie sa fie familiarizati cu produsele Microsoft, iar platforma le ofera si posibilitatea de a lucra la proiecte, si astfel sa fie remarcati de firme si eventual angajati.
4. Imagine Cup este un concurs international sponsorizat de Microsoft, el consta in realizarea da catre studenti, eventual si un profesor ca mentor, a unei aplicatii folosind limbajele si produsele dezvoltate de Microsoft.
Tema este:

Si sunt mandru sa spun ca anul trecut studentii de la Facultatea “Alexandru I. Cuza” din Iasi au castigat locul I cu proiectul UpCity.

One thought on “ASE – Microsoft Academic Program”

  1. Este buna implicarea celor de la Microsoft in zona educationala. Chiar asteptam de la ei mai multa implicare. Studentii apreciaza de ceva timp MSDNA-ul, nu numai pentru acces la sistemul de operare, ci si la softul pentru dezvoltatori. Apreciez ca s-a amintit si de universitatea A.I.Cuza din Iasi in competitia de la Imagine Cup. Cei de la Facultatea de Informatica au castigat anul acesta, iar cei de la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor au fost de ceva timp in primii 6 (adica in finala) atat prin Valy Greavu (din 2005) cat si prin Cosmin Ilie (din 2007), care a castigat primul loc anul acesta la IT Challenge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>