ATENTIE: Upgrade-ul de la Vista (OEM) la Windows 7 limiteaza accesul la OEM Recovery Applications

Vista Restore OEMUtilizatorii care isi upgradeaza calculatoarele cu Windows Vista OEM la Windows 7 vor afla cu stupoare ca aplicatiile originale de reparare/recuperare a sistemului de operare nu mai sunt accesibile.

Scenariul este valabil pentru calculatoarelor care vin cu Vista OEM preinstalat si ale caror producatori au preinstalat Interfata de Recuperare Windows (Windows Recovery Environment). In urma acestui lucru, utilizatorii beneficiaza de optiuni de recuperare (System Recovery Options) si ajutor (Help Topics) direct din interfata grafica.


Producatorii OEM obisnuiesc, de multe ori, sa modifice build-ul original Windows si sa-i adauge diferite functionalitati/programe/drivere. Windows 7 vine fara aceste modificari ulterioare si inlocuieste optiunile de recuperare (Recovery Options) initiale cu cele generice din Windows 7.

Pe langa acesta modificare, nu veti mai putea accesa recuperarea sistemul de operare din interfata grafica (nici Vista originial/OEM, nici nou-instalatul Windows 7) ci numai din BIOS si linia de comanda. Windows 7 creaza propria partitie cu optiuni de recuperare (aproximativ 100MB) si contine cateva optiuni destul de utile: Startup Repair, System Restore, Complete PC Restore si Command Prompt

Problema descrisa mai sus este documentata si pe site-ul Microsoft si singura solutie pentru a beneficia din nou de optiunile de recuperare implicite este sa contactati producatorul OEM al calculatorului.

Multumesc Vlad pentru pont si infromatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>