Background stories

Desi variante beta ale Windows 7 circula pe internet (a se citi torrente) inca din vara, acesta a fost lansat oficial si oferit spre testare de Microsoft pe 9 ianuarie. Serverele au facut fata cererii doar pentru putin timp, revenind a doua zi, de aceasta data capabile sa serveasca volumului de curiosi.

Link-ul oficial al noului sistem de operare este aici.

Link-ul pt download este aici. Se poate selecta versiunea (32/64 biti), dupa care, pentru a putea trece la pasul urmator aveti nevoie de un asa numit ID Windows Live. Acesta se atribuie unei adrese de mail pe care o aveti deja, adresele de e-mail inregistrate la microsoft (ex: hotmail) avand acest ID implicit. Puteti sa il obtineti pe loc selectand Sign-up.

Inainte de inceperea download-ului va va fi afisat pe ecran product-key-ul de care veti avea nevoie pentru instalarea sistemului de operare. Notati-l si pastrati-l. Acest product-key poate fi folosit pe maxim 3 calculatoare (si activat). La fel ca celealte variante de windows, si acesta trebuie activat insa avand in vedere disponibilitatea key-urilor aceasta nu va fi o problema. Activarea se poate face manual imediat dupa instalare sau va fi facuta automat dupa 3 zile. Neactivat Windows 7 Beta functioneaza doar pentru 30 de zile. Insa programelele care sa evite aceste inconvenient au aparut deja si ies la iveala dupa o mica cautare pe Google.

Trebuie mentionat faptul ca singurul browser cu care se poate descarca Windows 7 Beta este Internet Explorer. Acesta va instala automat un download manager care probabil nu este compatibil cu celelalte browsere. In cazul meu Download-ul a decurs fara probleme pentru ambele versiuni, folosind latimea de banda maxima disponibila(1,1MB/s). Fisierul este un o imagine de dvd (in format .iso) si are in functie de versiune aproximativ 2,3GB respectiv 2,7GB.

Link-ul va ramane valabil pana la data de 24 ianuarie (2009). Dupa aceasta data doritorii vor trebui sa descarce din locatii alternative (torrente/DC++). Licenta pentru Windows 7 Beta expira la data de 1 august 2009.

Happy downloading!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>