Belkin Wireless USB Hub – Review

In urma cu un an, m-am decis sa inlocuiesc desktop-ul cu un laptop, cu speranta ca voi scapa de toate firele in care ajunsesem sa ma cam incurc. Zis si facut. Doar ca a aparut o alta problema : HDDul si placa de sunet, ambele externe, nu aratau foarte estetic pe birou. Am cautat pe google “wireless usb hub, in speranta ca acest tip de device chiar exista, caci nu vazusem pe nicaieri pana atunci; bucurie mare cand am descoperit ca poate fi cumparat si la noi in tara (Belkin F5L009 la Domo).


Device-ul poate face sharing la 5 dispozitive USB intr-o retea, cu precizarea ca un dispozitiv nu poate accesat de mai multe calculatoare in acelasi timp. Pot fi conectate la el imprimante, dispozitive de stocare, etc.


Specificatiile sale sunt urmatoarele :


 

–          5 porturi USB 2.0

–          1 port Ethernet 100Mbs

–          Compatibil cu Windows XP si Windows Vista
 

 


Punerea lui in functiune este foarte simpla :


–          conectarea in LAN se face prin intermediul unui Router Wireless;

–          se instaleaza in computer programul cu care este livrat, care va fi folosit pentru a face toate setarile necesare

–          pentru prima utilizare, trebuie activat DHCP-ul in router, pentru a permite HUBului sa se conecteze in retea; ulterior poate fi setat IP static. 

Eu l-am folosit pe Windows Vista (fara nici o problema de compatibilitate) avand conectat la el doua HDD Externe WD ( Passport – cu alimentare din portul USB, si MyBook – cu alimentare separata de 12V) si o placa de sunet Creative X-Fi 5.1.

Viteza de transfer este insa de maxim 2MB/s, ceea ce nu ma deranjeaza, pentru ca nu doresc sa fac streaming de fisiere video cu ajutorul lui.

Problema a aparut la folosirea lui pe Windows 7, BELKIN neoferind drivere si support pentru acest sistem de operare, iar cele vechi nu functioneaza corespuzantor. HDDul se deconecteaza la fiecare 2-3 minute, fiind necesara deconectarea lui manuala (fizica), intrucat si Control Center-ul se blocheaza.

Cu placa de sunet nu am avut nici o problema pana acum (indiferent de sistemul de operare folosit), atat doar ca va recomand activarea QOS (Quality of Service) in router (nu toate ofera aceasta optiune). Practic, aceasta functie asigura un nivel minim de banda de trafic pentru un anumit IP, MAC sau port. Recomandarea vine datorita faptului ca atunci cand in retea se face trafic foarte mare, ar fi de dorit sa nu asculti melodii care sa fie sacadate. 


Configurarea statica a IP-uluiControl-Center


Belkin USB Hub

Vlad este la primul sau articol pe Windows 7 Bucharest, dar are contul inca din primele luni de la infiintare. Ii uram totusi Bun Venit si Mult succes in continuare!

11 thoughts on “Belkin Wireless USB Hub – Review”

    1. Cand te plimbi cu laptopu’ de la servici acas’ si invers e foarte comod sa te asezi in pat sau pe canapea sa-ti descarci ultimele fisiere fara sa mai cauti un cablu, sau sa-ti transferi in/din desktop ce mai ai nevoie doar cu cateva clikuri. Daia comoditatea costa bani. (Unii spun ca nu e o comoditate, ci e un castig de timp, dar nu cred sa le ia mai putin timp decat prin fir, decat daca au surpriza sa nu mai gaseasca cablurile 😀 )

  1. Interesant articol, nici eu nu stiam ca exista asa ceva(mai ales la romani pe piata):D.Bafta in continuare si la mai multe articole! 😉

  2. @mircea andrei : nu prea e noutate; e de prin 2007-2008. Dar nu s-a marketat pe la noi. Si singurul care se gaseste la noi pe piata e Belkin-ul asta.

  3. o intrebare am totusi: conexiunea intre hub si router se face numai prin cablu? sau se poate conecta wireless la router?

    multumesc

  4. tocmai am comandat pe net un router Belkin F5D7231,nu sunt in domeniu,nu ma pricep prea bine,pana acum am avut unul Netgear,adus de un amic din UK,dar a trebuit sa-l inapoiez,sper sa fie bun pentru apartament la un pc si un laptop.sa fie oare probleme pentru windows 7 la laptop ?
    Thx. :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>