Bing Maps – Harta Romaniei in Silverlight.

Ieri am avut norocul de a experimenta ceva foarte misto. Ceva ce trebuia sa dau mai departe. Este vorba de Bing Maps Beta. Am aflat de noua realizare a celor de la Microsoft de pe Twitter si am ramas pur si simplu impresionat. Am dat buzz-uri si am aratat prietenilor noua interfata (vorbesc serios, chiar m-a impresionat).
Pentru un efect garantat, va recomand sa tineti in dreapta Bing Maps beta si in stanga Google Maps (Final).
Care sunt imbunatatirile cele mai substantiale?
– scroll-ul aproape kinetic
– zoom-ul la fel de kinetic

Aproape ca iti vine sa te joci cu hartile. Cand mai vezi cat de detaliata este harta pentru Bucuresti, si faptul ca se foloseste de localizare IP-ului pentru a-ti arata pe harta locatia in care te aflii, nu poti decat sa te bucuri de inovatia pe care o aduce competitia. Si inovatia a inceput o data cu Silverlight care castiga din ce in ce mai mult teren in fata Flash-ului (fiind realizat si sustinut de Microsoft, acest lucru nu este chiar ceva neasteptat). Acum nu mai este vorba de inovatie pe hartie. Daca acum cateva zile puteati testa streaming-ul pe iPhone (tot cu ajutorul Silverlight), va invit acum sa testati noul Bing Maps Beta.

– navigati la adresa: http://www.bing.com/maps/

– selectati Try it Now ca in imaginea de mai jos

Try the New Bing Maps Beta

– observati cat de fluid se misca harta cu ajutorul mouseului (neaprat trebuie sa folositi scroll-ul pentru zoom)

Bing Maps Beta

– si daca vreti sa vedeti ce mai pregateste Microsoft pentru Bing Maps, accesati sageata care duce spre Map Apps

Bing Map Apps

Asteptam totusi si replica Google. Daca gasiti alte functionalitati interesante pentru Bing Maps Beta v-as fi recunoscator daca le-ati lasa mai jos si pentru alti cititori.

6 thoughts on “Bing Maps – Harta Romaniei in Silverlight.”

  1. Nice , very nice
    Ce am remarcat :
    Metro-Timpuri Noi=Metrou Timpuri Noi etc

    Dar ma rog se poate trece cu vederea :)
    Intradevar se misca fluent

  2. E mai naspa ca Google, chiar daca se incarca mai greu Google, hartile sunt mult mai detaliate, si mai actualizate (de ex. e prezenta si A3). Daca de ex vrei sa cauti un liceu sau o institutie, in Bing nu ti-l afiseaza, pe cand in Google da, asa ca nu se compara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>