Bing – Noul motor de cautare de la Microsoft!

Dupa o lunga pregatire, care s-a materializat printr-o foarte lunga asteptare, Microsoft a dezvaluit in sfarsit noul motor de cautare. Intre timp acesta a fost redenumit din Kumo in Bing. Daca este un nume bun sau nu, vom vedea in viitor, in functie de popularitatea dobandita.

Site-ul noului motor de cautare este, dupa cum probabil v-ati dat seama deja, Bing.com dar nu este functional mometan. Voi reveni cu impresii imediat ce acesta va fi activ.
Pana atunci, puteti urmari filmuletul de mai jos in care sunt prezentate cateva detalii despre Bing.


Bing isi propune sa fie un ajutor in luarea deciziilor (Decision Engine) si se diferentiaza net de Wolfram Alpha (computational knowledge engine). Acestea sunt initial impartite in decizii legate de cumpararea unui anumit obiect, decizii legate de planificarea unei excursii, cautari inteligente in domeniul sanatatii precum si gasirea anumitor servicii in anumite zone.
Deasemenea Bing vine in ajutorul utilizatorilor, incercand sa micsoreze procentul cautarilor abandonate fara a fi gasit vreun rezultat (30%) sau al cautarilor care necesita schimbarea termenilor de cautat pentru a gasi rezultatul dorit (60%). Rezultatele cautarilor nu vor mai fi bazate atat pe popularitate, ci mai multe pe utilitate. Ce bine ar fi ca acest lucru sa fie adevarat, si in loc sa vedem 20 de pagini in care nu gasim nici un rezultat convenabil sa gasim doar una, iar aceea sa ne ofere informatia dorita. Cred ca mai avem mult pana acolo, intr-un internet bazat pe Google si profanat de SEO. Oricum este un pas inainte, dar ma intreb daca va avea succesul lui Windows 7.

Sursa: Microsoft.com

5 thoughts on “Bing – Noul motor de cautare de la Microsoft!”

  1. Nu știu dacă am postat corect aici, însa as avea și eu o întrebare. Tot apar Build-uri. Daca am versiunea oficiala MS(7100), la apariția altui Build, se poate face update, sau trebuie instalat pe curat mereu !? Mulțumesc !

    1. @yo9fah: poti sa faci update de fiecare data. Intre versiuni diferite (Beta / RC / RTM) este posibil sa ai probleme. Dar in cazul aceleasi versiuni, si anume RC cum ai tu, nu e nici o problema. Update-ul merge lin si nu ar trebui sa intampini nici o problema. Eu am updatat 3 build-uri fara nici o problema, ba mai mult, bug-urile au fost fixate. Insa au aparut si bug-urile build-ului respectiv. E alegerea ta. Insa pe Windows 7, un upgrade e ca un clean instal, doar ca ramai cu setarile si programele precedente. Este cel mai bine efectuat upgrade din ce am intalnit pana acum la Windows. Astept detalii despre cum a decurs.

  2. Ok, am înțeles, dar dacă faci upgrade la Windows, sunt unele programe care încă nu sunt compatibile cu Windows 7. Ma refer aici la “unele” care sunt deja pe XP. Si as mai avea o nelămurire, se tot vorbește de o “restartare” la Windows 7, poți fi mai explicit, nu pricep care e’ treaba cu “restartarea” asta !?
    La mine nu ar fi problema de a instala un “dual boot” sau mai mult de atât, dar întreb ca sa știu. Mulțumesc încă o data !

    1. @yo9fah: Restartarea se refera la faptul ca pe 1 iulie, versiunea Windows 7 BETA (cel din ianuarie) se va restarta dupa 2 ore de utilizare. Asta pana pe 1 August cand va expira si nu va mai putea fi folosit deloc. Insa cu RC-ul nu o sa ai probleme, o sa tina pana in martie anul viitor. Pana atunci probabil ca vei avea oricum versiunea oficiala (RTM), care ar trebui sa apara oficial in octombrie si pe torrenti probabil mai devreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>