BitDefender Antivirus – Project Gonzales

Project Gonzales - Bitdefender Bitdefender a lansat un nou produs in versiune beta – Project Gonzales – al carui nume nu stiu de la ce vine, dar o data cu rebranding-ul, ar fi putut sa ii dea un nume ceva mai… romanesc :).

Produsul este de fapt o noua solutie antivirus, concurand la “categoria ultra-usoara”. Spun acest lucru deoarece acesta incearca sa “reinventeze” antivirusul si sa elimine interactiunea cu utilizatorul (seamana intr-un fel cu functia AutoPilot din BitDefender 2012).

Update-urile, scanarile si devirusarile sunt automate, iar dupa instalare, produsul nu necesita nicio configurare. Este, daca vreti, solutia ideala pentru un antivirus gratuit.

Microsoft Security Essentials – antivirusul pe care il folosesc in mod curent este la fel de simplu de utilizat – altfel spus, nici nu stii ca este acolo decat atunci cand apare o amenintare – moment in care esti intrebat daca sa stearga respectivul fisier, sa il repare sau sa il adauge in carantina. Sincer, nici nu cred ca ai nevoie de mai mult.

Ba da, mai ai nevoie de scanarea la cerere, a unui stick USB sau a unui fisier proaspat descarcat. Project Gonzales al Bitdefender ofera si aceasta functionalitate.

Alte functionalitati ale sale ar mai fi:

– scanare automata, periodica a sistemului – Auto Scan

Antiphishing

Active Virus Control – monitorizeaza in timp real procesele

– updatare automata

O data cu lansarea acestui produs, Bitdefender ofera si un premiu, nu NetBook Samsung, pentru cel mai activ tester. Pagina concursului este mai jos:

Download & Test BitDefender (link-urile de download sunt pe aceasta pagina)

Cerintele minime de sistem sunt urmatoarele:

Sistem de operare: Windows XP cu Service Pack 3 (32 biți)
Memorie RAM: 512 MB pentru Windows XP
Spatiu HDD: 700 MB de spațiu liber pe hard disc
Software: Internet Explorer 7.0; .NET Framework 3 (disponibil și în kitul de instalare)

Nota: pentru utilizare este necesar un cont MyBitdefender

9 thoughts on “BitDefender Antivirus – Project Gonzales”

 1. @Cs: nu am mai incercat avast free de foarte multa vreme… ar merge o comparatie intre produsele AV Free, ce-i drept. Pana una alta, Bitdefender Gonzales consuma mai putin decat MSE :).

 2. ai uitat sa specifici ca nu trebuie testat pe sistemul de lucru principal ca se cam blocheaza ( vezi piticu.ro si mai era unu care e in comentarii la el).

  1. @cartus , este un caz izolat, în peste 90% dintre cazuri, dacă nu dă erori în primele 10 minute de utilizare va funcționa normal. În curând va apărea un update care v-a rezolva câteva dintre bug-urile majore descoperite. Îți mulțumim pentru feedback.

 3. Microsoft Security Essentials are o optiune pentru a scana stick-uri USB in settings la advanced. Intotdeauna imi gaseste ceva cand vin de la scoala. :))
  Iar cat despre scanarea fisierelor proaspat descarcate si de asta se ocupa daca e activat Real-Time Protection. Incearca sa descarci EICAR test file http://eicar.org/85-0-Download.html sa vezi ca imediat se animeaza antivirusul. Nici nu apuc sa dau save ca il prinde in temp-uri. Iar daca vrei sa scanezi la cerere dai click dreapta pe un fisier si ai optiunea de scanare sau custom scan din Home tab.

  1. E doar marketing in legatura cu consumul de resurse.Pune avast pe un P3 cu acea configuratie si mai vorbim dupa.
   Nici Bitdefender nu ma incanta deloc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>