BloodLine Champions – Preview

Va mai amintiti de Funcom? Acel studio norvegian de jocuri. Ok, daca nu va amintiti o sa va spun ca ei sunt responsabili de mult-criticatul MMORPG Age of Conan (pe care personal il joc si ma contrazic cu multe persoane pe tema realizarilor sale), Anarchy Online (pentru cei mai batrani dintre noi) sau The Longest Journey. De aceasta data insa o sa vorbim despre Funcom in calitate de publisher. Zic publisher pentru ca a ales sa mearga pe mana developerilor  de la Stunlock Studios atunci cand au hotarat sa dezvolte subiectul nostru de azi si anume Bloodline Champions.

BloodLine Champions

Bloodline Champions NU este o copie de DoTA dupa cum multi vor fi inclinati a crede ci este ceea ce creatorii numesc Arena Based PvP Game. Deci e lesne de inteles ca jocul de fata este axat numai pe multiplayer, componenta single player lipsind cu exceptia training-ului unde putem juca contra AI-ului.

BloodLine Champions

Numesc  acest articol preview deoarece jocul inca este in faza beta (la fel cum au fost Need For Speed World si Starcraft II) si am avut deosebita placere sa fiu invitat spre testare desi intr-o faza cam tarzie (am auzit ca jocul se afla in beta inca de pe la inceputul anului). Jocul este bazat pe trei moduri de joc, cu 2 echipe (rosu si albrastru) luptandu-se pe mai multe harti.

Modurile de joc sunt:

Arena – unde echipele practice se dueleaza,

Capture de artifact – unde fiecare echipa trebuie sa captureze si sa aduca cu success in baza ei artefactul celeilalte echipe si

Conquest – unde echipele trebuie sa captureze 4 puncte strategice de pe harta si apoi sa reziste un anumit numar de secunde (de obicei 60).

BloodLine Champion

Tot la capitolul deosebiri fata de DoTA pot mentiona faptul ca sunt saisprezece (16) eroi cu care ne putem juca. Acestia sunt impartiti in patru categorii si anume:

-tank

-melee attack

-ranged attack

-healer

Balance-ul eroilor este destul de ok si este imbunatatit in permanenta odata cu aparitia noilor patch-uri. Controlul se face cu W,A,S,D pentru directii impreuna cu mouse-ul pentru controlul camerei (aceasta fiind amplasata 3rd person dintr-o perspectiva verticala), iar pentru abilitati se utilizeaza Space pentru diverse “sarituri” sau alte forme de deplasare mai rapida pe distante scurte, Q pentru abilitati area of effect in general, E si R pentru alte abilitati fie ele ofensive sau defensive, F pentru ultimate (ce se incarca dupa un anumit numar de lovituri directe asupra oponentilor) iar in final click stanga si dreapta de la mouse se foloseste pentru acatul principal si secundar care depind de natura eroului (melee sau ranged). Controlul se invata destul de usor si permite ca actiunea jocului sa fie una intensa.

Din grafica eroilor lipseste bara de energie (mana) acestia avand doar sanatatea (health) si o bara ce indica numarul de lovituri necesare pana la incarcarea ultimate. Lipsesc deasemenea si combinatiile de iteme si itemele din alte jocuri de acest gen, totul pentru a face din joc unul cat mai action-oriented.

BloodLine Champions

Grafica este foarte colorata si se asorteaza foarte bine cu atmosfera tensionata din joc. Pentru motorul grafic dezvoltatorii spun ca au folosit API-ul XNA a celor de la Microsoft dar jocul arata bine si ruleaza decent pe configuratii si mai slabute desi personal l-am jucat doar pe un sistem mai puternic ca sa zic asa.

BloodLine Champions

Momentan inca se aduc imbunatatiri jocului si multe aspecte inca se mai pot schimba desi pe site-ul oficial a aparut posibilitatea de a face precomanda, pretul invartindu-se undeva pe la 30 de dolari pentru editia Champion si 90 de dolari pentru editia Titan.

Detalii suplimentare o gasiti pe pagina oficiala: http://www.bloodlinechampions.com/

Iar pentru a va face o impresie generala puteti urmari clipul de mai jos:

Florin este cel mai nou membru al echipei si este la primul articol pe Windows 7 Bucharest. Se va ocupa in special de sectiunea Gaming dar si review-uri Hardware si Software. Speram la o colaborare cat mai indelungata.

One thought on “BloodLine Champions – Preview”

  1. Cred ca o sa vreau si eu sa testez jocul atunci cand va aparea. Am jucat o perioada indelunga DoTA si am incercat chiar si Heroes of Newreth (sper ca am scris bine) – tot in perioada beta si tot cu invitatia. Ce nu mi-a placut la HoN a fost faptul ca grafica era mult prea saturata de elemente si efecte. Parca nu mai intelegeam la fel de bine harta si ce se intampla in joc. In schimb, vad ca BloodLine Champions are o grafica asemanatoare din punct de vedere al culorilor cu NOX (RPG aparut inainte de Diablo II, dar asemanator) – joc preferat de mine la vremea lui.
    Imi plac si modurile de joc diferite. Chiar cred ca va fi interesant de jucat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>