BumpTop 3D Desktop achizitionat de Google

Nu stiu daca ati aflat, dar ma simt nevoit sa semnalez faptul ca Google a achizitionat BumpTop; programelul acela care transforma desktop-ul obisnuit intr-un spatiu de lucru 3D aproape real; care se baza pe interactiunea intuitiva dintre utilizator si sistemul de operare.

Pentru cei ce nu stiu, Google “detine” si un departament independent (Google Ventures) al carui singur obiectiv este cumpararea/investirea in startup-uri sau proiecte deja realizate.

BumpTop a reusit in 3 ani sa scoata versiuni atat pentru Windows cat si pentru MacOS, si cu Google Chrome OS apropiindu-se din ce in ce mai mult de lansare, invesitita intr-o aplicatie de administrare a spatiului de lucru (desktop management) pare una strategica. Si nu numai Chrome OS ar putea beneficia de inovativitatea BumpTop ci si Android OS. Ramane de vazut pe care din cele 2 sisteme de operare va fi folosit, insa pana atunci un lucru e sigur: utilizatorul este singurul beneficiar.

Era desktop-ului clasic (atat din Windows, Mac OS, Linux/GNU) va lasa cat de curand locul interfetelor naturale de genul Microsoft Surface, iPhone OS si, mai nou BumpTop (de Copenhagen sau Locus OS nici nu mai pomenesc :) ), iar noi vom lua parte la aceasta revolutie grafica :D.

Pentru a descarca BumpTop 3D Desktop mai aveti la dispozitie 2 zile (pana pe 7 mai), dupa care descarcarile vor fi inchise si dezvoltarea aplicatiei va lua, probabil, alta directie. Recomand descarcarea macar ca back-up de siguranta, daca nu chiar ca solutie reala pentru desktop-uri pline (asa cum am folosit-o si eu pana sa folosesc Virtual Desktops). Link-ul pentru descarcare este mai jos, iar sub el, link-ul catre back-up-ul meu de pe serverul Skydrive:

Download BumpTop 3D Desktop – link oficial

Download BumpTop 3D Desktop – Skydrive backup Link (momentan inactiv datorita unei conexiuni precare; multumesc pe aceasta cale UPC )

5 thoughts on “BumpTop 3D Desktop achizitionat de Google”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>