BumpTop – Desktop 3D asa cum nu ati mai vazut!

Cei de la Bump Tehnologies considera ca desktop-ul traditional si modalitatea de aranjare a obiectelor in spatiu sunt ineficiente, asa ca au creat o solutie. Aceasta poarta numele de BumpTop. Programul acesta functioneaza foarte asemanator cu un birou adevarat, premitand aranjarea documentelor in gramezi, aruncarea acestora pe suprafata biroului, si chiar lipirea post-it notes-urilor si a imaginilor pe “peretii 3d” ai spatiului de lucru. Vechiul desktop va fi in sfarsit innoit. Priviti:


Desktop-ul de acum este nefunctional conform Bump Technologies. Interfata care forteaza utilizatorul sa foloseasca iconite de aceeasi dimensiune pe o suprafata plata si sa le organizeze in foldere special create pentru acest scop a ramas in picioare timp de 30 de ani. De aceea compania a creat BumpTop. Combinand utilitatea organizarii libere a documentelor oferita de un birou real cu vechiul desktop, BumTop reinventeaza “biroul virtual”.

 

BumpTop este disponibil atat in versiunea gratis cat si platita (Pro), pentru Windows Xp, Windows Vista, si nu in ultimul rand Windows 7. Versiunile pentru Mac OS X si Linux sunt inca in lucru. Ideea de baza din spatele BumTop este de a va aduce un birou adevarat in spatele ecranului.
Iconitele de pe biroul virtual pot fi redimensionate, arnajate in gramezi si tintuite de peretii 3D. Luati un document si aruncati-l in partea dreapta a biroul pentru a nu va mai deranja, si iconita se va muta pe perete. Creati o notita si puneti-o pe peretele de sus pentru a fi mai vizibila. Selectati mai multe iconite si apoi faceti click-dreapta, sau folositi o combinatie de taste pentru a le organiza intr-o “gramada” asemeni gramezilor de documente de pe un birou adevarat. Faceti dublu click pe gramadata pentru a vedea documentele continute.

 

Interfata este si ea foarte interesanta din punct de vedere al animatiilor, si al senzatiei de realitate oferita de BumpTop.
Facand dublu-click pe o imagine de pe desktop, aceasta va fi marita si puteti naviga printre pozele aflate in acel loc.

Singurul dezavantaj al BumpTop este faptul ca versiunea curenta se concentreaza numai asupra desktop-ului. Deschizand un folder, suntem readusi la Windows Explorer-ul cu care suntem obisnuiti, iar restrictiile vizuale reapar. De fapt, pentru a accesa Windows Explorer, trebuie sa adaugati manual iconita My Computer pe desktop, neavand alta alternativa.

Diferentele dintre versiunea gratis si cea platita (Pro) sunt urmatoarele

Sticky Notes Limita de 2 Nelimitat  
Mutati fisierele direct pe stick-ul USB             X Yes  
Fisierele cele mai folosite cresc automat in dimensiune             X Yes  
Navigare prin continutul gramezilor             X Yes  
Thumbnail-urile imaginilor Sunt marcate digital Yes  
Versiune Gratis Pro

Ce mai buna intrebuintare a acestui programel mi se pare folosirea lui in combinatie cu un ecran touch. Ar face senzatia de birou adevarat aproape reala. Probabil vom mai auzi despre acest program; cine stie, poate in Windows 8 sau Max OS X 10.7. Putem totusi sa ne obisnuim cu el de acum.

Descarcati BumpTop.

12 thoughts on “BumpTop – Desktop 3D asa cum nu ati mai vazut!”

    1. @Devirusare: Compizu e mai bine facut, asta e facut de o companie relativ micuta si nu e chiar perfectionat, dar ar fi o aditie importanta si competitiva adusa Windows-ului, nu mai vorbesc de functionalitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>