Castiga cu IE9 si RoBlogFest

De cand am inceput sa scriu pe acest blog am am luat aceasta pasiune ca pe o provocare. Am incercat intotdeauna sa fiu mai bun in ceea ce faceam, am incercat sa fac blogul sa fie mai usor de vizitat, sa ofere informatiile utile mai usor, si mi-am dorit intotdeaunsa sa ajunga un punct de referinta.
De data aceasta nu o sa vorbesc despre oamenii (si cred ca acest cuvant are destula greutate) pe care i-am cunoscut sau chiar i-am intalnit. Nu voi vorbi acum fiindca va veni in curand, sper, un moment mai potrivit pentru acest lucru.

Voi vorbi insa despre RoBlogFest – evenimentul ce are ca scop validarea din diferite puncte de vedere a blogurilor ce doresc a se valida in fata cititorilor, in fata celorlalte bloguri sau in fata unui juriu. Ei bine, eu am ales intotdeauna varianta juriului si chiar daca nici pana acum nu stiu criteriile dupa care punctele sunt acordate, trebuie sa recunosc ca blogurile pozitionate mai sus in clasament au avut meritele lor.

Cu fiecare an care a trecut am imbunatatit versiunea blogului in masura in care am putut si am crezut necesar. Anul acesta procedura mi-a luat mai mult timp. De fapt, nici macar nu sunt pe aproape de a termina noul design impreuna cu noile functionalitati. Si acest lucru se datoreaza in special faptului ca de data aceasta vreau sa fie ceva… surprinzator :).

Ei bine, ar fi fost interesant sa reusesc inainte de RoBlogfest, dar cum acest lucru nu s-a intamplat, am adus totusi o modificare blogului cu ocazia evenimentului si concursului IE9. Este vorba de banner-ul din partea dreapta. Banner care are o proprietate unica: isi schimba fata atunci cand este vizualizat cu Internet Explorer 9.

IE9 RoBlogFest
Banner in Chrome

Mai mult decat atat, navigand pe bannerele blogurilor inscrise in concurs aveti sansa sa gasiti banner-ul castigator. Fie vorba intre noi, in seara de 17 martie, in jurul orei 2:00am, cand am pus bannerul pe blog, am reusit sa vad mesajul castigator si chiar sa deschis pop-up-ul in care trebuia sa imi completez datele. Numai ca fiind inscris cu blogul nu cred ca pot sa particip si ca cititor (nu am citit intreg regulamentul, dar e rezonabil, ma gandesc). Ideea e ca dupa 2-3 refresh-uri de test (incercam sa pozitionez banner-ul in locul in care se afla in acest moment) mesajul castigator a disparut si acum il vad doar pe urmatorul:

IE9 RoBlogFest
Banner in IE9

Mesajul ce va permite sa va inscrieti este: “Felicitari, inscrie-te in tragerea la sorti”. Suna ceva mai bine decat “Browseaza cu IE9…” iar asta poate fi o motivatie in plus sa-l cautati.

Nota: premiile se impart intre bloggeri si cititori. Aveti timp pana pe 24 martie sa gasiti banner-ul castigator si sa va inscrieti. Succes!

5 thoughts on “Castiga cu IE9 si RoBlogFest”

  1. Interesant concursul dar foarte slab realizat. Ma refer la faptul ca dupa ce te inregistrezi nu primesti nici un pop-up sau mail privind faptul ca ai fost inregistrat. De asemenea chiar daca ai fost inregistrat tot iti apare fereastra cu “Felicitari, inscrie-te in tragerea la sorti”.
    Problema apare din regulament, participantii cu inregistrari duplicate sunt descalificati: “**Cititorii blogurilor pot participa doar o singura data in tragerea la sorti. Acest lucru inseamna ca daca te-ai inscris si vezi iarasi bannerul activat, nu mai este nevoie sa te inscrii din nou. Datele de inscriere trebuie sa fie corecte si complete, orice dublura ducand la descalificarea participantului.

  2. Aha… deci sa inteleg ca eu sunt descalificat =)) ca m-am inscris prima oara,dar dupa cum ai zis si tu alex,nu mi-a aparut nimic care sa-mi dea de inteles ca am fost inregistrat.. crezand ca-i de la mausul meu (are probleme la click) m-am mai inregistrat odata… nu-i deloc fair :(

  3. @alex n.: dupa cum spui si tu, ideea este buna… implementarea mai putin. Atunci cand a aparut banner-ul “castigator” aici pe blog, nici nu puteam sa accesez campurile din pop-up. Voiam doar sa verific buna functionare, in nici un caz sa trimit informatiile, dar nu am reusit nici acest lucru. Cred ca echipa tehnica din spatele RoBlogFest are niste probleme la capitolul QA (quality assurance).

  4. Datele tuturor inscrisilor in concurs de pana acum au fost inregistrate, nu se pierde nimic daca au fost completate toate campurile din formular. Nu descalificam pe nimeni dintre cei care s-au inscris deja.

    Din acest moment participantii vor primi si o notificare in momentul in care isi introduc datele in formularul de inscriere…ca sa nu mai existe confuzii pe viitor :)

  5. @Andreea S: ma bucur sa aud asta :D. Am observat ca pe tot parcursul concursului ati fost foarte receptivi la bug-urile aparute. Ar fi fost de preferat sa nu fie bug-uri, dupa cum spuneam, dar implicarea si raspunsurile prompte sunt demne de lauda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>