Castigatorii concursului BitDefender

BitDefender 2010 TSA venit si momentul sa dam Cezarului ce-i al Cezarului. De fapt, o exprimare mai corecta ar fi: Cezarilor.

In concurs au fost 14 participanti, ordonati cronologic mai jos:

1. Dani Biris

2. Don_Costello

3. ping/Emanuel

4. Caponescu

5. Claudiu

6. alfonsonianus

7. Moga Mircea

8. Mihaela Chelaru

9. Alex

10. Fanibu

11. zumyman

12. meghe

13. Cornel

14. Florentin

Dintre acestia am ales cele mai bune 5 raspunsuri. Autorii acestora vor primii pe mail Product-Key-ul corespunzator unei licente BitDefender Total Security 2010 pe un an de zile:

ping cu raspunsul la intrebarea: “Cum se raspandesc virusii informatici si cum ne protejam?

1. te poti virusa prin instalarea de software provenit din diverse surse (cd/dvd/usb/Internet)
a. te protejezi prin verificarea kitului de instalare cu un antivirus, prin verificarea eventualelor hash-uri (md5, sha1) ale fisierului pentru a te asigura ca nu a fost corupt
2. te poti virusa navigand pe diverse site-uri
b. pt firefox exista pluginuri – NoScript si ABPlus cu care poti bloca rularea continutului Javascript/flash, poti folosi restrictii din setarile browserelor pt a nu rula automat continut active x si appleturi java
3. te poti virusa prin deschiderea fisierelor office ce pot contine macro proceduri
c. scanarea fisierelor cu un antivirus
4. exploatarea vulnerabilitatilor din sistem, de catre un atacator – manual sau automat
d. updatarea cu ultimele patch-uri
5. nefolosirea unei parole la contul folosit si in special la contul de administrator permite accesul oricui la computer
e. dezactivarea contului de Guest si setarea de parole pt celelalte conturi, folosirea unui cont cu privilegii normale pentru activitatea zilnica
In general esti protejat daca setezi bine conturile de la sistemul de operare, permisiunile fisierelor (eventual back-up periodic si criptare), folosesti un antivirus, un firewall, un ids si iti pastrezi parolele scrise pe un caiet (eu folosesc agenda), astfel la conturile importante, desi trebuie sa o introduci mereu, sunt sanse mai mici sa fie aflata decat daca permiti sistemului sa o retina.

Caponescu cu raspunsul la intrebarea: “ Cum se raspandesc virusii informatici si cum ne protejam?”

Cum se raspandesc virusii informatici?
Virusii informatici se raspandesc prin: internet (navigare, p2p, mail sau mess), unitati de stocare (CD, DVD, Stick-uri usb, carduri de memorie, Hdd-uri portabile, diskete – culmea chiar sunt persoane care mai folosesc, telefoane mobile (symbian) diferite gadgeturi).
De cele mai multe ori virusii sunt raspanditi folosindu-se de naivitatea multora dintre noi, utilizatorii.

Cum ne putem proteja?
Folosirea unui Antivirus, Antispy, Firewall, Antimalware, de preferat ar fi un program complex de securitate care sa le cuprinda pe toate, desi de cele mai multe ori aceste programe au pucte forte si puncte slabe ex.: Kaspersy: antivirus bun dar firewall mediu, Comodo security suite: antivirus slab firewall excelent si exemplele pot continua.
Momentan folosesc Avira free si Comodo Firewall tot free e o alternativa, ambele ajutate uneori de Malwarebytes, o scanare o data pe sapt cu el nu strica.
O alta modalitate de protejare ar fi folosirea unui browser mai sigur( exemplu Mozila Firefox) procum si un client de mail de incredere (Mozilla Thunderbird).
Utilizatorii mai avansati folosesc si un sistem de operare mai putin accesibil virusilor (Linux) desi in ultima vreme apar distributii din ce in ce mai user-frendly (Ubuntu – Kubuntu, Mandriva, Suse) dar nici aici nu suntem 100% protejati impotriva virusilor si tot vom avea nevoie de o aplicatie de securitate.
Folosirea programelor licentiate reprezina un avantaj desi nici aici nu suntem siguri ca nu avem surprize si ma refer la cazul Bitdefender sau Mcafee care au facut cateva gafe la caitolul update, rar cei drept dar se intampla.
Un risc de a lua virusi ar fi persoanele de la care “imprumutam” continut informatic aici ma refer si la clienti p2p (torente, dc) si al diferiti amici de la care luam produse software pe diferite disk-uri stick-uri etc.
Sunt multe de zis pe acesta tema dar sper ca au fost punctate cele mai importante metode de prevenire si cele mai des intalnite metode de infectare.
In incheiere tin sa fac precizarea ca cel mai bun antivirus ar fi dupa parerea mea utilizatorul.

Fanibu pentru compararea MSE vs BitDefender.

Eu le-am folosit pe ambele (BitdefenderTS_var.beta si MSE) si se comporta fiecare destul de bine.Un plus la bitdefeder este tehnologia prin care oferă protecţie împotriva backdoor-ului de MBR.Daca o sa intrati pe site-ul http://www.malwarecity.com/blog/malware-alert-backdooryonsolea-the-new-zimuse-on-remote-control-834.html o sa vedeti ce minunatie de tehnologie foloseste.
Vreau sa fiu si mai la obiect.Am scanat PC-ul cu MSE in var. full si nu a sesizat nimic deosebit.Dupa scanarea cu BTS desigur ca am avut de curatat cateva ver de malware si backdoor care stateau ascunsi bine-merci prin nu stiu ce fisiere in partitia fara windows.Et voila.
Cei care folositi MSE faceti o scanare cu bitdefender fara a dezinstala MSE.Merg amandoua fara probleme si o sa vedeti ca probabil o sa aveti surprize. Cu speranta ca nu am deranjat pe nimeni care are si alte var de antivirusi va doresc succes!.

Alfonosnianus pentru ca raspunsurile lui s-au potrivit cel mai bine temei concursului: “Idei pentru un calculator mai curat“. Cu o mentiune totusi, Adware nu inseamna programe de genul Rogue Antivirus, ci promoveaza in principiu reclame legale, fiind o sursa de venit pentru dezvoltatorul software-ului respectiv.  Exista si programe Adware care fura date din calculatorul utilizatorului, traversand granita catre Spyware.

Salutare tuturor!
Un timp nu am mai vizitat Windows 7 Bucharest deoarece sursa mea a fost trimisa in garantie.
Eu as dori o licenta pentru BitDefender ca varul meu micut sa se bucure de ea. Tot timpul trebuie sa-i reinstalez OS-ul dar la 11 anisori nu face diferenta intre virusi si programe sigure.
Raspunsul la intrebarile de mai sus :
1 Virusii informatici se raspandesc prin software/site-uri infectate,CD/DVD/STICK/FLASH/MC cat si prin reclame/adware.
2 Metode de devirusare manuala:Removal kit-uri,Modificare registrii/stergere fisier infectat prin Windows Safe Mode.
3 Programele adware gen Rogue antivirus infecteaza si promoveaza reclame false pentru achizitionarea unor programe false.
4 Spyware este proiectat pentru furtul datelor confidentiale(parole/carduri bancare etc.).
5 Mediile de stocare externe pot fii protejate prin scanarea lor cu un antivirus ,formatarea lor cat si folosirea write/off sau ceva de genu.
Nu e cine stie ce comentariul acesta dar ma ajuta destul de mult tot timpul.
Sanatate tuturor!

Mihaela Chelaru pentru ca stiu sigur ca se va folosi cum se cuvine de aceasta licenta.

Pentru ca ai un sentiment extraordinar cand vezi ca ai windows cu licenta, Office cu licenta. De ce nu as avea si un antivirus cu licenta? Lucrand in domeniu, inteleg foarte bine conceptul de a avea un software licentiat. Imi doresc BitDefender Total Security pentru ca este printre putinii antivirusi care iti tine calculatorul departe de virusi, pentru ca poti lucra linistit la proiectele personale fara sa ai timpi morti, pentru ca baietii de la BitDefender chiar au facut un produs bun cu suficiente instrumente eficiente de detectare rapida a virusilor.

Felicitari castigatorilor!

7 thoughts on “Castigatorii concursului BitDefender”

  1. Ionut,multumesc!!!Nu credeam ca voi castiga,nu prea am noroc la concursuri.
    Felicitari inca odata pentru blog,si felicitari celorlati castigatori!
    Multumesc dinnou echipei Windows 7 “Micul Paris” pentru cele mai frumoase articole.

  2. @Mihaela Chelaru, @Caponescu, @alfonsonianus: Mail sent! Enjoy!

    @Dumi71: mulumesc :D. Mai avem surprize/concusuri pregatite :D.

    @Alex Constantinescu: Multumesc si eu BitDefender pentru oportunitate! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*