Cauta mai eficient cu Google!

Google nu mai este de mult timp un motor de cautare usor de folosit. Rezultatele relevante apar pe prima pozitie de prea putine ori. Acesta lucru este in mare parte rezultatul practicilor SEO, dar si al faptului ca informatiile apar pe internet intr-un volum mult mai ridicat. Ce putem face in privinta asta? Pai putem sa optimizam cautarile folosind intr-un mod mai inteligent Google. Il putem invata sa afiseze ceea ce dorim sa gasim si sa nu mai afiseze ceea ce nu ne intereseaza. Cum? Va prezint o solutie in cele ce urmeaza:

Scrieti in loc de www.google.com o adresa noua: www.google.com/custom. Aceasta va va prezenta o versiune simplificata a cautarii Google (Google Vanilla), dar foarte eficienta.
Bineinteles, modificarea de mai sus functioneaza si pentru versiunea in romana, adica www.google.ro/custom .

Ce face acest mic truc? Pai elimina cautarile in imagini si videoclipuri si ultimele stiri, mutand reclamele de deasurpa cautarilor in partea dreapta.

Mai jos aveti imaginea cu Google Universal Search (implicit):

Google Universal Search

Iar mai jos imaginea “noului” Google Custom Search:

Google Custom Search

Puteti instala automat Google Custom (Vanilla) ca motor de cautare in FireFox si IE folosind link-urile:

Instaleaza Google Custom ca Search Provider in Firefox

Install Google Custom ca Search Provider in IE

Daca aveti o alta solutie, sau alte metode de cautare eficienta, nu ezitati sa le impartasiti printr-un comentariu.

Via

2 thoughts on “Cauta mai eficient cu Google!”

  1. @NeXx: le-am corectat. Multumesc de atentionare.. Am scris articolul jumatate adormit. In ultima perioada am 12 ore pe zi la facultate. Nu ma duc chiar la toate, dar iti imaginezi cum stau cu concentrarea.
    PS: apreciez astfel de interventii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>