Ce este Windows Azure? (clip video)

Windows Azure Logo Probabil ati vazut WPC09 si va intrebati ce este Windows Azure; chiar daca nu ati vazut conferinta, sunt destule moduri prin care ati fi putut afla despre Windows Azure. Ce este Windows Azure? De ce este nevoie de un astfel de sistem de operare. Spre ce model se indreapta tehnologia in momentul de fata? Ne indreptam spre o mutare a continutului si a programelor din off-line in on-line?
O data cu aparitia netbook-urilor si a Chrome OS, a terminalelor mobile din ce in ce mai orientate catre internet, a aparitiei browserelor din ce in ce mai complexe si competitive (Internet Explorer 8, Google Chrome 2.0, Safari 4, FireFox 3.5), a motoarelor de cautare inteligente (Wolfram Alpha), sau a celor decizionale (Bing), etc.. putem sa spunem ca suntem intr-o perioada de tranzitie catre “cloud computing”?

             

Va astept cu intrebari in comentariile de mai jos.

Nota: pentru cei ce vor sa testeze Windows Azure (probabil companii, mici/medii), acesta poate fi utilizat gratuit pana in noiembrie anul acesta (2009). Dupa aceea plata se va efectua pe ora/gigabyte iar bazele de date fiind platite separat.

4 thoughts on “Ce este Windows Azure? (clip video)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>