Chrome Remote Desktop – Google Chrome Extension

Am sarit peste Google Chrome 14, dar nu am putut sa sar si peste extensia Chrome Remote Desktop.

Asa cum ii spune si numele, extensia ofera posibilitatea de a accesa alt calculator doar prin intermediul browser-ului preferat deja – Google Chrome (FireFox 7 fiind inca in teste).

Extensia este momentan in stadiul Beta si are in principiu un scop demonstrativ pentru Chrome Remoting.

Extensia este cross-platform putand fi conectate prin browser (doar variante ale Google Chrome) calculatoare cu orice sistem de operare – Windows, Linux, Mac, Chromebook-uri – pe care acesta este dipsonibil.

Eu am testat extensia facand o conexiune de pe desktop pe laptop-ul Lenovo V370A pe care am instalat Windows 8 (extensia nu a mers insa in Windows 8, ci doar intre calculatoare cu Windows 7; am reusit, totusi, sa ma conectez din Chrome de pe Windows 8 la desktop-ul cu Windows 7 (nu si invers)).

Instalarea este extrem de usoara, dar trebuie sa fiti atenti ca extensia va avea posibilitatea de a accesa toate datele de pe calculator precum si website-urile vizitate in Google Chrome!

Sesiunea de remote desktop connection se face prin intermediul unui cod care apare pe ecranul calculatorului ce urmeaza a fi utilizat de la distanta. Cod care va fi introdus pe celalalt calculator. Cat am folosit extensia, totul a decurs fara probleme (scroll-ul mouse-ului a refuzat insa sa functioneze), dar am beneficiat si de o conexiune de de 100Mbs. Nu stiu sa va spun cum este influentata performanta conexiunii de catre viteza de conectare in acest moment, dar nu cred ca vor fi diferente fata de TeamViewer spre exemplu.

Pentru a descarca si instala extensia, link-ul este mai jos (este necesar un cont gmail):

Download Chrome Remote Desktop

via

3 thoughts on “Chrome Remote Desktop – Google Chrome Extension”

  1. Intrebare primita de la @Lucian Doru pe email: Da il am dar va rog cand ai dau restart cum fac ? Il restartez cu ctrl+alt+del imi apare restart si shut down si aici ai dau restart .Altfel mai pe direct cum fac ? Pls.
    ( win.8 developer preview)

    Raspuns: nici Chrome Remote Desktop nici Teamviewer si nici alt soft pentru conexiunea remote-desktop de care stiu nu se mai conecteaza dupa restart, fiind nevoie de un ID sau o parola. Exista posibilitati de conectare la PC printr-un VNC si cu ajutorul IP-ul insa…

    Raspuns2: daca te refereai la restartarea Windows 8, mai exista posibilitatea de restartare prin apasarea butonului de Start, selectarea optiunii Settings si in partea dreapta va aparea un buton de inchidere/deschidere a calculatorului. Trebuie sa recunosc ca nu stiu alta metoda mai facila si chiar cred ca o sa trimit feedback in legatura cu aceasta situatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>