Classic Shell – imbunatatiri pentru interfata Windows 7

Classic SHellDesi Classic Shell a mai fost mentionat aici pe blog, abia de curand am apucat sa testez aplicatia ce imprumuta functii chiar din Windows 8.

Ma refer aici la butonul UP – proaspat “anuntat oficial“.

Classic Shell reprezinta o colectie de functionalitati ce au fost prezente in versiuni anterioare ale sistemului de operare Windows, dar care au disparut sau au fost modificate in Windows Vista si Windows 7.

Setarile sunt vaste, iar cele 3 sub-functionalitati sunt suficiente pentru o personalizare cat mai apropiata de gusturile si necesitatile oricarui utilzator.

Classic Settings

Classic Start Menu

Classic Start Menu

Primul dintre acestea este Classic Start Menu ce este o clona a meniului de start original, si contine urmatoarele functionalitati:

– posibilitatea de a organiza aplicatiile prin Drag&Drop
– posibilitatea de a afisa documentele recent modificate
– compatibilitate cu sisteme de operare atat pe 32 biti cat si 64 biti
– customizare atat din punct de vedere al aspectului cat si al functionalitatilor.

Classic Explorer

Classic Explorer

Este un add-on pentru Windows Explorer ce contine urmatoarele functionalitati:

– toolbar pentru cateva operatii comune (delete, properties, butonul UP, etc..)
– interfata de copiere a fisierelor din Windows XP
– posibilitatea de a afisa spatiul liber si dimensiunile fisierelor in status bar
– dezactivarea adresei explicite din adress bar

Classic IE9

Custom IE9

Ultima aditie din colectie este Classic IE9. Utila pentru cei ce folosesc acest browser prin adaugarea unui status bar in josul ferestrei. Nu folosesc atat de mult IE9 incat sa am nevoie, browser-ul implicit fiind Google Chrome. Pentru utilizatorii Internet Explorer 9, ar putea fi utila aceasta bara de informatii, desi nu mai pastreaza aspectul curat si minimalist al browser-ului.

Pentru a descarca Classic Shell folositi link-ul oficial de mai jos:

Download Classic Shell

5 thoughts on “Classic Shell – imbunatatiri pentru interfata Windows 7”

  1. E urat de tot , probabil de acolo si numele de “classic”. Ma descurc perfect cu intefata simpla , acesta m-ar incomoda.

  2. sall…am si eu o intrebare….mi s-a dus hdd la laptop …si m-am gandit ca pot sa instalez xp pe un stick si ,sa scot hdd din laptop ca sa pot folosi usb ca hdd principal…credeti ca merge?

  3. @alfonsonianus: nici eu nu il folosesc in mod curent… dar cel putin extensiile pentru explorer pot fi utile, mai ales ca in Windows 8 vom avea parte de Ribbon UI pentru acesta..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>