Codul folosit în atacul către Google e public!

De câteva zile auzim zvonuri legate de codul folosit de guvernul chinez pentru a ataca serverele Google. Codul atacă exclusiv navigatorul web Internet Explorer, şi a vizat furtul de informaţii private ale utilizatorilor serviciilor Google. Acum, acest cod chiar este disponibil şi poate fi folosit de către oricine în navigatorul web IE.

Codul a fost trimis pentru analiză joi pe site-ul specializat: Wepawet; făcând astfel codul disponibil oricui. Până vineri, acesta a fost inclus în cel puţin un instrument de hacking care este, de asemenea, la dispoziţia publicului, conform spuselor lui Dave Marcus, director de cercetare în domeniul securităţii şi comunicaţiilor la McAfee.


Atacul are şanse maxime de reuşită pe Internet Explorer 6 rulând pe Windows XP şi poate fi eventual modificat pentru a lucra pe versiuni mai noi ale navigatorului, spune Marcus. Cu ajutorul acestui cod, un răuvoitor ar putea instala programe maliţioase pe calculatorul victimei ş apoi ar putea avea acces la toate datele private.

Jocul se schimbă realmente acum că este găzduit public

Cercetătorii de securitate spun că ar fi foarte greu să exploatezi un asemenea defect pe sistemele Windows Vista şi Windows 7 datorită tehnologiei avansate de protecţie a memoriei.

Problema este însă atât de gravă încât, tot vineri, agenţia federală germană de securitate IT – Oficiul Federal pentru Securitatea Informaţiei – a recomandat utilizatorilor să folosească un navigator alternativ, până când Microsoft rezolvă problema.

Pentru curioşi, codul poate fi vizualizat la aceasta adresă: WepaWet Google Atack Code

Tot pentru curioşi, puteţi citi şi raportul Microsoft: IE Security Flaw

12 thoughts on “Codul folosit în atacul către Google e public!”

  1. Demult apuse sunt vremurile cand trimiteai un fisier Sub7even deghizat in poza si aveai acces complet la calculatorul victimei… Tehnologia avanseaza in ambele sensuri la fel de exponential.
    O sa ajungem sa ne consume mai multe resurse aplicatiile de securitate decat aplicatiile necesare de pe calculator..

  2. Mda.. aproape ca VH1N1.. sa cumparam niste vaccin.. nu ? Partea buna e ca in lumea digitala imi pot face backup. Nu mai cred nimic pana nu vad (pe procesele mele 64bit) 😀 .

  3. Sincer in toata treaba asta ma ingrijoreaza cel mai tare faptul ca vine de la China … sunt o amenintare in toate domeniile si atrag din ce mai mult atentia ! Ma tem ca sunt melefici rau … Mai vorbim peste cateva zeci de ani!

  4. Pingback: | Areasevenx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>