Conceptul “Copenhagen” – interfata grafica pentru Windows, la un alt nivel!

Cred ca toti utilizatorii de calculatoare (fie ele PC-uri sau Mac-uri) isi doresc un computer cat mai mulat pe nevoile fiecaruia, cat mai personalizabil, cat mai util si cat mai eficient. Cu totii cred ca am avea cel putin cate o idee pentru imbunatatirea sistemului de operare folosit, astfel a aparut BumpTop, program de personalizare pentru care creatorii nu numai ca au vizualizat ideea, dar au si realizat-o.
Un alt pionier al interfetelor grafice, Cullen Dudas a creat un clip demonstrativ cu o interfata gandita de el pentru Windows. Proiectul poarta numele de Copenhagen si poate fi vizualizat mai jos (partea interesanta incepe dupa aproximativ un minut):

Cum vi se pare?

Filmuletul este facut in mare parte in Flash si a fost finalizat in aproximativ 2 luni. Ideile inovatoare sunt combinate cu elemente deja existente in Windows 7, pentru a conferi un sentiment de veridicitate foarte puternic.
Daca pentru unii dintre voi o parte a filmuletului pare familiara, acest lucru s-ar putea sa fie faptul ca Dudas s-a inspirat in unele parti din conceptul Longhorn Rocks ce a precedat Vista. Il aveti mai jos pentru a va improspata memoria:

7 thoughts on “Conceptul “Copenhagen” – interfata grafica pentru Windows, la un alt nivel!”

 1. WOW! Arata super! 😛
  Oricum am auzit ca si Microsoft ar avea o surpriza legata de Windows 7 (au anuntat asta), iar pe net se vorbeste ca ar putea fi ceva legat de GUI.
  Sa speram ca va fi o surpriza placuta. 😛

  PS: In prezent mai exista un Shell pentru windows foarte interesant. Din pacate e private alpha dar sper sa se faca o versiune publica cat mai curand.
  http://www.cairoshell.com/

  PPS: Din pacate nu cred ca se va ajunge niciodata la:
  http://www.youtube.com/watch?v=b9ifQvQCO7Y

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>