Concurs lansare Weebo OpenForum

M-am gandit mult inainte de a face acest pas, sugerat in principal de Zozo dar si de multi alti cititori (prin comentarii sau chiar prin mail-uri). Ba chiar lui iosys ii spusesem ca vom incerca lansarea in toamna anului trecut. Iata ca inainte sa ne mai prinda inca o toamna am reusit sa il punem pe picioare. Zozo a fost cel care s-a ocupat de partea tehnica si numai el stie cati nervi si cate module au fost testate/instalate/reinstalate si dezinstalate :). Nici acum nu este o varianta finala, dar cu siguranta e una stabila si recomand sa va inregistrati si sa va folositi de el cum credeti de cuviinta. Iar daca descoperiti bug-uri sau credeti ca ar fi utila o anumita functionalitate, puteti sa un mesajul in sectiunea de Sugestii si Reclamatii a forumului.

Weebo OpenForum vine in principal ca solutie la nevoia de a individualiza fiecare problema in parte (de pe Suport Tehnic) si de a o gasi mult mai usor decat, spre exemplu, printre sutele de comentarii ale paginii de Suport Tehnic.


In plus, fiind vorba de o comunitate ar trebui sa existe un loc pentru discutii libere, generale, intre membrii, colaboratori si administratori. Ma gandesc si la implementarea unei functionalitati de updatare a topicurilor in timp real (ShoutBox) si nu in ultimul rand la stabilirea de intalniri in afara mediului virtual :).

De ce Open Forum?

– in primul rand fiindca este bazat pe o platforma deschisa (Open Source), si anume phpBB 3.0

– in al doilea rand fiindca nu se vor aplica restrictii vizitatorilor si membrilor. Ce rost are sa te inregistrezi pe un forum doar pentru a efectua o cautare? Eu unul nu prea il vad, asa ca acest forum nu va avea restrictii la cautare, pentru link-urile postate sau pentru a descarca diverse fisiere din cadrul topic-urilor

– utilizatorii pot posta in orice sectiune fara restrictii. De ce sa oblig utilizatorii sa faca spam pe forum doar pentru a afla raspunsul la o singura intrebare. Vom avea cateva facilitati si pentru membrii vechi si activi, dar membrii noi nu trebuie impiedicati sa-si atinga scopul.

– in al treilea rand fiindca va fi un forum inclinat spre comunitate. Da, se vor da ban-uri. Da, avem un set de reguli care trebuiesc respectate. Dar nu vom avea moderatori iresponsabili si fiecare membru va fi tratat in acelasi mod. Am subliniat acest lucru fiindca pe majoritatea forumurilor moderatorii isi iau mai multe atributii decat li se cuvin si am testat asta pe pielea mea :).

– in al patrulea rand fiindca blogul (de fapt blogurile din reteaua Weebo), au o tematica fixa, si nu permit in mod explicit posibilitatea de a adauga informatii/stiri/intrebari din afara sferei abordate. Inca un motiv pentru Weebo Open Forum

Acum ca am terminat cu informatiile despre lansare forumului trebuie sa va mai spun ca avem si un concurs pentru promovarea acestuia. Concursul consta intr-o tragere la sorti publica folosind numarul de ordine (din baza de date) al utilizatorilor inregistrati pe forum. Perioada de desfasurare este de 16 zile, incepand de azi – 15-05-2010 pana luni 31-05-2010 (ora 19:00). La ora 20:00 va avea loc tragerea la sorti a numerelor, castigatorii urmand a fi anuntati marti, 01-06-2010.

Pentru inregistrarea participarii la concurs trebuie sa postati un reply la topicul Cunoaste Comunitatea din forumul pentru Discutii Generale.

Primii 19 utilizatori care vor posta pe sectiunea Cunoaste Comunitatea vor primii automat o licenta a WinX DVD Ripper in valoare de 29$ daca specifica faptul ca doresc acest lucru in cadrul mesajului de pe forum (Ex: doresc licenta WinX DVD Ripper).

Micrososft LifeCam VX 6000Pentru tragerea la sorti premiile sunt urmatoarele:

Premiul I – camera web Microsoft LifeCam VX 6000

Detalii:
– 1.3mpx inregistrare video (1280×1024)
– 5mpx captura imagini (rezolutie interpolata)
– 3x digital zoom
– inregistrare audio (microsoft cu eliminare sunet fundal)
– lentile wide-angle
– valoare totala: 210-240 lei (conform ShopMania)

Premiul II – Domeniu international de pana la 10$ (pe un an) plus hosting web small in valoare de 100 lei (tot pe un an), eventual si instalare/configurare WordPress pe domeniul castigat.Concurs domenii

Detalii:
– domeniul va fi cumparat de pe GoDaddy
– gazduirea include 300MB spatiu pe HDD, 30GB trafic lunar, 2 baze de date
– gazduirea include si pozibilitatea configurarii adreselor de email (accesibile prin POP3 sau Webmail) precum si a crearii si folosirii subdomeniiilor.
– valoare totala: 130 lei

Nota: avand in vedere faptul ca forumul este proaspat creat, nu am avut cand sa stabilim moderatorii. Daca doriti sa deveniti moderatori pe o anumita sectiune, specificati acest lucru printr-un comentariu mai jos. Colaboratorii deja existenti vor avea prioritate (spre exemplu iosys are deja aria de Suport Tehnic Windows 7 rezervata). Restul candidatilor vor fi contactati pe mail dupa exprimarea dorintei si specificarea ariei de interes.

12 thoughts on “Concurs lansare Weebo OpenForum”

  1. As dori si eu sa adopt sub aripa de moderator threadurile Drivere, Hardware, Software si Periferice din forumul Personal Computer. Sau macar 1-2 dintre aceste threaduri. Va multumesc anticipat.

  2. As vrea si eu sa fiu moderator la sectiunea jocuri si la sectiunea software din forumul Personal Computer. Multumesc !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>