Construieste online cu Google Chrome si LEGO

Desi nu am reusit sa realizez niciun cliplet interesant cu ajutorul Microsoft Research Cliplets am totusi cateva realizari cu ajutorul aplicatiei web Build With Chrome.

LEGO Logo

Aplicatia este realizata in colaborare cu LEGO si ofera posibilitatea construirii a diverse obiecte folosind cateva caramizi/piese LEGO. Va mai aduceti aminte de LEGO nu-i asa? Ei bine eu am m-am jucat mai mult cu variantele romanesti ale acestor jucarii (plastic mai prost, culori mai cenusii), dar imediat ce au ajuns ceva mai raspandite la noi in tara m-au captivat. Am avut chiar si o modesta colectie impreuna cu fratele meu, pe care am donat-o mai apoi. Ce-i drept, experienta LEGO este unica.

Construieste cu Chrome si LEGO

La fel de unica este si aplicatia-experiment construita de Google in colaborare cu LEGO si promovata drept: “Cel mai mare set de LEGO din lume”.

Aplicatia web se foloseste de tehnologiile WebGL si de Google Maps pentru a oferi o experienta fluida si reala. Nu se poate construi insa decat in Australia, fiind chiar un proiect australian. Sper eu ca se va extinde la un moment dat si vom putea construi chiar Casa Poporului in Romania (va fi nevoie de mai multi voluntari – veti vedea imediat de ce).

Pentru a accesa aplicatia web, linkul este urmatorul:

Build With Google and LEGO

Chrome LEGO build

Chrome Build LEGO

Aici va trebui sa apasati butonul BUILD, sa va alegeti o parcela si sa incepeti construtia. Eu am realizat mai multe experimente, prins fiind de amintirile copilariei. Nu sunt chiar ca cel din clip dar…

Build Google Chrome LEGO - Windows 7

Build Google Chrome LEGO - Windows 7

Build Google Chrome LEGO - Windows 7

Ultimul este si cel pe care am ales sa-l public, iar acum asteapta moderarea celor de la LEGO. Sper sa li se para ok si sa-l aprobe. Eventual puteti construi noi forme in vecinatate.

PS: plansa poate fi rotita daca apasati tasta “Space” si apoi miscati mouse-ul.

PPS: daca va incumetati sa construiti, va invit sa lasati un link cu rezultatul (imagine) si in sectiunea de comentarii.

via

7 thoughts on “Construieste online cu Google Chrome si LEGO”

  1. la mine nu se incarca adresa ta :)) da, vila e concept personal. momentan are in dotare doar peretii si acoperisul, cu usile si geamurile din dotare :))))

  2. @Ciprian: pai e in asteptare.. deh.. cred ca au ceva de aprobat…

    @Shtef: si a ta e in aprobare… un link catre o imagine? sa vedem ce ai construit? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>