Creaza propriile jocuri cu Microsoft Kodu

Microsoft a lansat Kodu, o aplicatie care permite dezvoltarea de jocuri doar cu ajutorul unei interfete vizuale; adica fara a avea nevoie de cunostinte de programare.

Microsoft Kodu

Kodu, cunoscut si ca Boku, a pornit intai (in primavara 2009) ca o solutie creativa pentru pentru Xbox, dar datorita numarului mare de descarcari/utilizatori (200.000 de de descarcari si prezenta in peste 60 de institutii educationale) a ajuns acum sa fie o solutie si pentru calculatoarele personale. Interfata complet vizuala ar trebui sa fie accesibila oricarei persoane cu varste de la 7 la 70 de ani (dupa spusele Microsoft).

Cele mai importante functionalitati pentru Microsft Kodu (pentru PC) sunt urmatoarele:

– interfata pentru Mouse si tastatura (pentru versiunea Xbox era nevoie de un Gamepad) Keyboard user interface – game controller no longer a requirement
– imbunatatiri ale limbajului vizual de programare Key improvements to the programming language
– posibilitatea de export a jocurilor ce permite utilizatorilor sa salveze jocurile ca documente ce pot fi date mai departe
– suport pentru o gama larga de componente hardware

Microsoft Kodu Microsoft Kodu

Functionalitatile comune Xbox-PC:

– efecte asemanatoare realitatii: coliziune, culoare, perspectiva
– editor interactiv al terenului – crearea lumii proprii jocului
– posibilitatea de creare de poduri si cai de urmat
– 20 de caractere cu diferite abilitati

Dupa cum vedeti, Kodu nu se vrea o unealta complexa, ci un instrument creativ. Cu ajutorul uneltelor puse la dispozitie copii isi pot dezvolta imaginatia si “jucandu-se” fac ceva mult mai productiv.

Pentru a descarca Microsoft Kodu folosit link-ul de mai jos:

Download Microsoft Kodu (dimensiune – 153MB)

Pagina oficiala a aplicatiei: Microsoft Labs

Nota: Daca va decideti sa creati un astfel de joc si doriti sa-l promovati pe Windows 7 Bucharest pentru a primi feedback va ofer aceasta posibilitatea gratuit si fara nici un fel de constrangeri :D.

Pentru a va face o idee despre cum arata un joc Kodu puteti urmari clipul de mai jos:

8 thoughts on “Creaza propriile jocuri cu Microsoft Kodu”

  1. Superb Post!!!!!!!! De cand cautam un astfel de program…super, Ionut..Mersii mult!!!Daca mai stiti si altele de genul acesta va rog anuntatima!

  2. @alfonsonianus, @Shtef: Multumesc, daca apucati sa creeati ceva cu el, nu uitati sa imi dati de stire pentru a face publica creatia. Am observat ca grafica este asemanatoare cu cea de pe Wii; gameplay-ul la fel. Un SuperMario cred ca s-ar realiza usor :D.

  3. E super programul,ai explicat bine ,bravo 😉

    Am de gand sa fac jocuri minunate cu el,
    Ionut , esti un blogger marfa,bravo,tine-o tot asa cu blogul asta miste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>