Cresteti viteza de download a Bit-torrent si DC++ in Windows 7 (si nu numai) cu patch-ul tcpip.sys

Pentru cei ce nu stiu (inclusiv pentru mine), toate versiunile de Windows de pana acum au avut/au o limitare a conexiunilor active (half connection limit), un fel de restrictie a numarului de conexiuni simultane deschise de sistemul de operare, acest numar fiind de 10 conexiuni.

Aceasta limita nu afecteaza in mod normal utilizatorii, dar cei care folosesc diverse programe de pus fisiere in comun(file sharing – p2p – peer to peer) precum DC++ sau Strong DC, sau torente (Bittorrent, uTorrent) s-ar putea sa fie deranjati de acest lucru.
Pentru a scoate aceasta limita, puteti folosi un mic utilitar care o modifica atat de pe Windows 7 cat si de pe Windows XP si Windows Vista.

Programul schimba numarul de conexiuni maxime in fisierul de sistem al Windowsului tcpop.sys.
Nota: Este nevoie de restart pentru ca schimbarile efectuate sa aiba efect.

Imagine (screenshot) cu Patch-ul Half-open Limit Fix pentru Windows 7

Half Open Patch

Sisteme de operare compatibile: Windows XP SP1 (x64) /SP2( x86,x64) /SP3, Vista fara Service Pack – SP (x86,x64) si cu SP1 (x86,x64), Windows 7 Beta/RC(x86,x64).

Descarcati Half-open Limit fix si imbunatatiti viteza de download a programelor p2p si a torrentelor.

25 thoughts on “Cresteti viteza de download a Bit-torrent si DC++ in Windows 7 (si nu numai) cu patch-ul tcpip.sys”

  1. @Zozo: pai seteaza-l un pic mai mic, 1000 de exemplu, poate nu se intelege bine cu valori prea mari. Daca deja atingeai maxim-l latimii de banda, nu era neaprata nevoie de patch-ul asta.

 1. Am probat si eu acest programel pe windows 7 build 7100, am pus infinit, dar degeaba. Aveam vreo 5 torrenti la upload si tot imi pica netul. In XP nu am aceasta problema. Oare aceasta versiune de windows7 va cauta sa impiedice cat de cat transferul de fisiere prin p2p, dc++, tinand cont ca prin aceste tipuri de transfer circula materiale piratate ? Ar avea de pierdut daca s-ar intampla asta, ca tot pe XP am sa stau.
  Mai vedem pana la RTM. Cheers !

  1. @Adrian: eu nu am avut nici o problema cu descarcarea de pe torrenti. La tine ar putea sa fie de la driverele placii de retea. Si incearca totusi sa nu pui la infinit ci la 1000…

 2. 100 este cel mai potrivit. Daca setezi un numar prea mare pot exista efecte nedorite -> viteza redusa
  Trebuie setat nr-ul de conexiuni si in programul p2p deoarece implicit acesta presupune ca numarul maxim este 10 (default windows)

  Spre exemplu in utorrent mergi la Preferences->Advanced->net.max_halfopen si setati schimbi de la 8 -> 95!

 3. Cum sa pun 1000 cand 255 e maxim ? Iar driverele sunt cele din Windows 7 (Via Rhine II Fast Ethernet Adapter).Sa pun driverele din XP ?

  1. @Adrian: acum m-am uitat si la al meu, e 100, nush de ce am rams cu 1000 in cap… Ar fi o idee sa incerci driverele din XP, dar inainte de asta vezi sa dai “remove driver files” cand dai “uninstall” la driver-ul actual

 4. Am incercat si nu merg driverele de la XP, nici nu imi apare LAN la Change Adapter Settings. Nu stiu unde ai vazut “remove driver files”, dar l-am sters manual. Driverul pentru XP se numeste fetnd5bv.sys, iar din 7 se numeste fetnd6.sys. Ce te face totusi sa crezi ca problema e de la driver ? Apropo, tu cu ce viteza descarci torrentii de iti merge ?

 5. Acum am instalat ultima versiune de driver pentru LAN direct de pe site-ul lor, este cel de Vista, dar merge pe 7, asa cum mai toate merg.

 6. :))) Faza tare: stateam la upload la vreo 5 torrenti, desi nimeni nu tragea nimic, si am trimis un videoclip de vreo 12 mb pe messenger, apoi s-a intrerup netul :)). Nasooooooolie !:))

  1. @Adrian: tu de unde ai net? eu trag torrenti cu vreo peste 200KB acum, imbunatatiti de la sub 100. La 6 MB cred ca mi-ar pica si mie :)) ca sunt prin router. Totusi, daca in XP nu iti face probleme e ciudat. Si mie imai pica netul din cauza build-ului Windows 7, imi aparea placa de retea la “removable devices” si se mai deconecta dinc and in cand. PS: pentru astfel de deconectari mai sunt setari in TCP/IP, dar nu as putea sa te indrum exact fara sa am calculatorul in fata..

 7. Acum incerc sa descarc VirtualBox 2.2.2 de pe filehippo.com prin internet download manager si am ajuns la o viteza de vreo 3 MB/s, iar apoi a inceput sa scada spre 0. Frumos, nu ? Parca ar avea limitator de viteza windows-ul asta. Am net de la RDS (Fiberlink) si am cont pe filelist.ro. Nu stiu ce setari sa ii mai fac la internet properties, sa dezactivez oare TCP/IP v6 ? Si asa nu e folosit. Desi nu cred. In vista nu aveam probleme cu picatul netului, dar mi se incarca greu la start din cauza retelei :)). Nici cum nu-i bine ! La XP totul merge brici, am pus maximum de conexiuni la tcpip.sys si totul e ok. Pacat ca nu mai are link-ul de Feedback in bara de titlu, ca le-as zice cateva la astia de la Micro$oft !

 8. There is no solution :)) Maybe on next releases :)) See for yourself… Se tot invart in jurul cozii, ba ca ii de la driver, ba ca trebuie sa dezinstalez IPv6, ba ca trebuie sa scoti cablul din spate. Eeee, eu zic ca Windows 7 asta e pentru conexiuni dial-up :)). Pun pariu ca daca ai vreo scula din asta de flood, poti pica netul cuiva care are windows 7 :)).

 9. Sistem de operare Windows Vista Ultimate SP2.
  Am descarcat fix-ul, Run si imi raspaunde ca sistemul meu de operare nu are nici o limita de conexiuni

  1. # Windows Vista or Windows Vista SP1: Upgrade to Windows Vista SP2 and no change is necessary. By default, the system does not limit the amount of half-open outgoing TCP connections system can create concurrently. If you want peach of mind, it’s also possible to set the registry key to disable half-open outbound TCP connections limit.

   # Windows 7: Half-open TCP connections limit is not implemented in Windows 7 since Windows 7 Beta release. So no patch is necessary.

   Deci pe Vista SP2 si Windows 7 nu exista nicio limita :)

 10. am si eu windows xp sp2,16 bit si vreau si eu limitator de viteza cine ma poate ajuta id de mess ldani99 va rog dati un mesaj

 11. hai ma terminati… aluia caruia ii cade netu are un windows facut la vecinu si vrea sa ii mearga bine. programu asta nu schimba cu nimic. ai net bun tragi bine, nu ai iti cade, nu iti merge bine etc hackerilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>