Crysis 2 – Preview

Dat fiind faptul ca pe data de 25 a acestei luni vom fi incantati si noi europenii cu lansarea lui Crysis 2, am decis sa intocmesc un scurt preview pe aceasta tema.

Dar hai sa incepem cu inceputul. Nu, nu ma refer la Far Cry caci acela ar fi inceputul fratilor de la Crytek. Ma refer la Crysis, primul proiect al celor de la Crytek in colaborare cu EA Games, lansat in 2007. Acesta din urma s-a vrut a fi ceea ce numim un open sandbox game ceea ce oferea jucatorilor o mare libertate de miscare si mai multe abordari in privinta rezolvarii obiectivelor. Crysis a reusit mai mult sau mai putin sa fie ceea ce a vrut dar cu siguranta a fost un benchmark al placilor grafice de pe vremea sa. Povestea, ca sa o spun pe scurt, era despre aparenta actiune de salvare a unor cercetatori plecati pe o insula indepartata. Desigur, cum nimic nu merge conform planului prin jocuri, suntem intampinati de coreeni si mai tarziu aflam ca nu suntem singuri in univers si trebuie sa ne luptam si cu extraterestrii. Toate acestea se intampla din perspective personajului Nomad, un soldat echipat cu un super costum ce ii ofera diferite avantaje tactice numit nanosuit.

Ei bine, in Crysis 2 suntem intampinati de un alt personaj pe nume Alcatraz si suntem trimisi la lupta, oarecum, de catre fostul capitan de echipa al lui Nomad pe nume Prophet. De aceasta data marea amenintare o reprezinta extraterestrii care asalteaza “marele mar” iar noi trebuie sa ne opunem lor precum un american pur-sange, mandru de a sa patrie.

Actiunea din single player este destul de antrenanta si, din cate am vazut prin trailer-e si alte surse, are destule rasturnari de situatie pentru a ne tine lipiti de monitorul calculatorului.

Mai multe informatii despre campanie sper sa va pot da dupa lansarea oficiala a jocului, odata cu review-ul complet.

Asadar trecem mai departe si va anunt, in cazul in care nu stiati deja, ca Crysis 2 este un proiect multi-platform, in consecinta va fi lansat atat pe PC cat si pe Xbox 360 si PS3. Aceasta reprezinta o mare realizare pentru echipa de la Frankfurt, care a dezvoltat un engine grafic nou pentru joc si anume CryEngine 3. Acesta dispune de ultimele tehnologii pentru a impinge la limita capacitatile generatiei actuale de console iar pe PC promite sa ne scoata ceva bani din buzunare pentru upgrade-ul placii video.

Pe partea de multiplayer se face mare haz si pe buna dreptate, jocul imbina perfect capacitatile nanosuit-ului si anume Stealth, Armor si Power. Am jucam demo-ul atat pe Xbox cat si pe PC si am ramas lipit de joc o buna perioada de timp. In demo sunt disponibile hartile Pier 17 si Skyline, atat pe modul Team Instant Action cat si pe modul Crash Site (o varianta de “capture de flag” daca vreti). In varianta finala jocul promite sa aibe peste 20 de arme, 12 harti, 6 moduri de joc, 50 de rancuri, peste 20 de module pentru nanosuit, 9 clase (din care 5 personalizabile) si multe, multe altele.

Da, exista o varianta beta pe site-urile de torrente dar pentru cei pasionati de FPS-uri, mai ales de partea multiplayer a acestora, va sugerez sa achizitionati jocul in varianta finala si sa va bucurati cu adevarat de el. Poate nu va rupe gura targului asa cum se zice dar cu siguranta va fi un joc bun.

Asadar ne vedem la review sau in orice seara pe demo-ul de PC. 😀

Toate cele bune !

4 thoughts on “Crysis 2 – Preview”

  1. bun bun preview. sincer ma asteptam la mai multe detalii vis-a-vis de story line.. gen unde s-a terminat actiunea in crysis 1,ce s-a continuat in crysis warhead si unde a ramas,si de aici sa faci o legatura cu ceea ce va urma in crysis 2. ma rog.. asta asa.. ca sa fiu putin rautacios :)) (glumesc.. )
    e foarte bun,si de asemenea si eu astept acest joc.. Desi CE3 e defapt CE2, modat si optimizat,sper din tot sufletul sa-mi ruleze macar si cu cele mai mici setari posibile,vreau sa vad story-lineul :)

  2. @CiprianBrc: Da, ai dreptate… mergeau mai multe detalii despre ce a fost in jocurile precedente dar am vrut sa las marele pentru review. deasemeni nultumesc pentru apreciere si pentru critici mai ales… ma bucur sa aud feedback fiindca ma ajuta sa scriu mai bine data viitoare. In legatura cu optimizarea pot sa iti zic ca pe un dual core bun cu 2 GB de ram si un 9600 GT de la nvidia iti va merge jocul perfect pe medium settings. Trust me, I know 😉
    @yo9fah: Multumesc frumos… sper sa fie din ce in ce mai multe articole mai ales daca timpul este de partea mea.

  3. stiu ca sti,ca stiu si eu.. chestia e ca am un 8500gt =)) chinuita pe rez de 1400×900. chestia e ca crysis 1 si warhead mi-au mers decent,chiar daca erau detalii mici,putin spre mediu…. dar acum ca avem nivele de grafica,nu mai este optiunea custom.. nush ce sa zic :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>