Dell Inspiron Duo – tableta si netbook la doar 550$

Titlul suna un pic prea bine ca sa fie adevarat, nu-i asa? Ei bine, tableta-netbook Dell Inspiron Duo este deja dipsonibila pentru precomanda pe magazinul online Microsoft Store. Asa cum probabil va asteptati, nu se poate comanda acest produs din alta regiune. Asta nu inseamna ca niste rude mai apropiate sau mai indeparatate nu il pot trimite (cost vama+transport undeva la 80$).

Dell Inspiron Duo

M-am lasat un pic dus de val si am vorbit intai de pret, inainte de a mentiona si ce este de fapt acest hibrid tableta-notebook – Dell Inspiron Duo – de care am amintit. Ei bine, este ultima creatie a celor de la Dell si se mandreste printre altele cu un ecran HD – 1366x768px (aceeasi rezolutie cu HP-ul G62 testat acum cateva zile) si cu un procesor Atom Dual Core N550 la 1.5Ghz.

Va intrebati probabil acum daca procesorul este suficient de puternic pentru a sustine un ecran touchscreen capacitativ (asta inseamna ca este capabil multi-touch si, avand in vedere ca se vinde pe Microsoft Store este mai mult ca sigur compatibil cu Windows 7). Ei bine, raspunsul va fi unul evaziv-comparativ. Adica voi mentiona ca am testat de curand un sistem POS (punct de vanzare) All-in-One SB 8200 (review-ul cu imagini va aparea pe InspectorGadget) cu procesor Intel Atom de 1.6Ghz (N270 – generatie veche) si am ramas placut impresionat de performante. E adevarat ca ecranul era unul rezistiv (adecvat industriei retail careia ii este destinat) si ca sistemul de operare era Windows XP, dar in orice caz s-a miscat mai mult decat decent.

Folosind componente de generatie mai noua, Dell Inspiron Duo promite sa fie mai mult decat un netbook din punct de vedere al performantelor, iar datorita ecranului touchscreen de 10 inci si dispozitiei acestuia poate inlocui cu succes chiar si o tableta de dimensiuni reduse (de genul HP Slate 500). Pentru a va convinge de abilitatile multimedia si de productivitate ale aparatului, am intocmit lista de specificatii de mai jos:

Sistem de operare: Windows 7 Home Premium – adica un sistem de operare complet, spre deosebire de Windows 7 Starter, distribuit pe netbook-urile actuale.

Procesor: Intel atom N550 – dual core, 1.5Ghz, L2 cache – 512 KB
Memorie RAM: 2 GB DDR3 800Mhz
Chipset video: Intel NM10 Express
Spatiu stocare: 320GB SATA HDD la 7200 RPM !!!
Conectivitate: W-Lan 802.11b/g/n; Bluetooth v2.1+EDR; 2 sloturi USB 2.0, mufa VGA, mufa LAN, slot SD, SDHC, MMC;
Audio: 2 boxe incorporate; microfon incorporat; mufe: audio out, audio in;
Ecran: LCD de 10.1 inci cu iluminare LED, input multitouch si o rezolutie de 1366x768px
Camera web: 1.3 mpx
Baterie: 4 celule Li-Ion – autonomie 4 ore;

Iar daca specificatiile vi s-au parut interesante, va astept parerile dupa vizualizarea clipului de mai jos:

4 thoughts on “Dell Inspiron Duo – tableta si netbook la doar 550$”

  1. Exact cand trebuia sa faca demonstratia cu rularea filmului au taiat secventa.De ce oare? Sa fi fost dificil de rulat filmul sau se grabeau cu prezentarea!?

  2. asta e mult mai bun decat ipad, are 3 usb, are hard mare, e rapid si are aceleasi caracteristici.E perfect la 2g ram………nu se poate mai bun

  3. Odata ce scapi de toate Dell-craps cu care vine instalat, si mai triezi din programele din background, se misca super bine si daca iti mentii si hardul “curat” nu o sa ai probleme mult timp . Filmele se misca super bine, nu se supraincalzeste daca nu ii acoperi partea prin care trage aerul, ecranul este destul de sensibil si de putine ori gresesti ; ce mai , e un netbook de nota 5 si o tableta de nota 5, dar impreuna ai un produs de nota 10 care este multumitor din orice punct de vedere. Isi merita toti banii . Bravo Dell, inca o data !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>