Demonstratie Video cu ExoPC – tableta cu Windows 7

Desi tableta celor de la HP – HP Slate a fost anulata, probabil din cauza achizitiei de catre HP a Palm si a celebrului WebOS, asta nu inseamna ca Windows 7 nu are o sansa pe piata tabletelor. Ba mai mult, spre deosebire de HP Slate, tableta ExoPC se misca fluid, si da impresia unui produs bine pus la punct, optimizat.

Grosimea nu mai este nici ea o problema (ca in cazul HP Slate) ci vorbim de o grosime asemanatoare iPad. Aveti in vedere ca pe aceasta tableta ruleaza un sistem de operare complet (Windows 7), iar specifiatiile sunt mult mai bune decat ale iPad-ului:

Procesor: Intel Atom N450 – 1.6 Ghz
RAM: 2GB DDR2 – 667Mhz
Ecran: 11.6 inci – 1366×768px
Stocare: 32GB SSD + SD/MMC Card Reader
Conectivitate: Wifi 802.11 b+g, Bluetooth, LAN, 2 USB-uri, Audio IN si OUT, HDMI, SIM-slot

Ba chiar mai bune de cat ale ExoPC-ului din februarie.
Printre numeroasele functionalitati ale ExoPC mai gasim:

– sistem de operare Windows 7 Ultimate
– interfata proprie, touch-friendly – Connect Four UI
– stylus si recunoasterea scrisului de mana
– camera frontala
– Display capacitativ (adica suporta multi-touch)
– pret de 599$ si disponibilitate din septembrie 2010
– rularea fluida a filmelor Full HD – 1080p datorita chip-ului Broadcom Cyrstal HD integrat

Tableta arata cam asa:

Iar daca doriti sa vedeti aceasta tableta in actiune, va urez: Vizionare placuta!

Aproape ca o consideram cadoul ideal de Craciun, daca nu aparea in media si Asus EEE Pad… Alegeri, alegeri si iar alegeri. Ma bucur macar ca de data aceasta iPad-ul nu a fost lasat sa domine piata timp de 1 an jumatate ca in cazul iPhone-ului si ca la mai putin de 6 luni vom avea parte de primii concurenti reali.

[via Engadget]

6 thoughts on “Demonstratie Video cu ExoPC – tableta cu Windows 7”

  1. @Cyprica: Archos are ecran rezistiv – adica e mai bun pentru stylus, dar nu are multi-touch. Procesorul e mai slab, RAM-ul mai putin.. ma indoiesc ca reuseste sa redea 1080p. Eu as vrea o tableta ca iPad-ul dar cu un sistem de operare full, sa o poti folosi ca laptop/netbook-replacement. Aici ExoPC si chiar EEE Pad-ul s-ar putea integra de minune.

    De Asus t1010mt nu o sa uit prea curand. L-am urmarit cu mult inainte sa apara, dar atunci cand a aparut review-urile nu l-au clasat prea sus.. Pacat…

  2. Deci iPad-ul este cu design-ul iar ExoPC cu dotarile. Grea alegere :)), oricum ExoPC este cu mult peste iPad iar designul asemanator il face un concurent serios pentru produsul celor de la Apple. Sa treaca criza asta si mi-l iau :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>