Descarca Microsoft .NET Framework 4

Microsoft .NET 4.0 LogoFrameWork 4 este cea mai recenta versiune a binecunoscutului framework .NET ce include o biblioteca imensa de cod si algoritmi pre-programati. Multe aplicatii, unele prezentate chiar aici pe blog (de exemplu Paint.NET) se bazeaza pe acest framework pentru o buna functionare.

Imbunatatirile principale aduse de Framework 4 ar fi:


– suport pentru procesoare multi-core imbunatatit
– imbunatatiri in accesul catre date
– imbunatatiri legate de ASP.NET
– imbunatatiri legate de Windows Presentation Foundation (suport multi-touch, suport pentru Surface 2.0 SDK)
– suport pentru operatiuni efectuate in paralel (parallel-programing)

Framework 4.0 se instaleaza si functioneaza in paralel cu versiunile precedente (Framework .NET 3.5, FrameWork .NET 3, Framework .NET 2 etc..), ba chiar le instaleaza si pe acestea pentru a spori compatibilitatea.

Pentru a descarca Microsoft .NET FrameWork 4.0 (compatibil cu Windows 7, Vista si XP SP3, atat x86 cat si x64) folositi link-urile de mai jos:

Download .NET Framework 4.0 Web Installer
Download .NET Framework 4.0 Full Installer

13 thoughts on “Descarca Microsoft .NET Framework 4”

 1. Eu credeam că .NET Framework este pentru Windows Xp…se pare că m-am înșelat…Nu prea știu dacă să instalez , oricum , eu folosesc computerul mai mult pentru lucruri obișnuite.În plus, nu am un procesor multi-core.

 2. @SerbanGeorge: Nu e necesar sa il instalezi daca nu folosesti aplicatii .NET . Oricum, daca vei da la un moment dat de o aplicatie care sa necesite Microsoft Framework 4.0 aceasta te va directiona automat catre fisierele de instalare. Installer-ul se adreseaza celor care folosesc mai multe aplicatii .NET sau realizeaza programe folosind aceasta platforma.

 3. @Lionsss: la mine inca merge. Tocmai l-am incercat. Poate a fost o problema temporara cu serverul Microsoft. Incearca inca o data sau da-i click dreapta si Save Target As. Sa imi spui daca a mers. Succes!

 4. Am o problema cu Windows 7.
  Va rog mult ajutati-ma daca se poate. Mi-am instalat Windows 7 si mi-a mers bine 4-5 zile, apoi dupa un update au aparut problemele, BSOD, restarturi si mai apoi ca a expirat licenta si ca trebuie activat.
  Am incercat sa pun alt Windows – Windows XP si nu mai merge sa bootez de pe CD. Ce s-a intamplat? De ce face asa?

  [Comentariu moderat]

 5. a mers in cele din urma , nu are nimic rau pc`ul meu , probabil a fost de la server pt ca web instalerul mergea dar full instalerul nu mergea. acum merge fara probleme 😉

 6. @andrei: Problema ta este una de Suport Tehnic. Installer-ul Windows 7 modifica sectorul de boot astfel incat Windows XP nu mai poate scrie pe el. In principiu trebuie formatat HDD-ul, dar daca ai nevoie de niste pasi exact com muta discutia pe pagina de Suport Tehnic ok?

  @Lionsss: Ma bucur 😀

 7. da dar poate nu stiu sigur daca ai inteles problema mea e ca atunci can dau sami booteze win xp din bios i dau sami booteze si dupa aia cand sami apara fundalul albastru pt a intra ca sami aleg partitia unde sal inst etc u imi mai trece
  deci numa dau enter ca sa boteze cdul si nu mai trece mia departe sta pe fundal negru dc?> si la alti colegi deai meri a mers si la mn cand miam fost pus win 7 beta dc?
  ma puteti ajuta cu cva? un sfat cva ce trebuie facut?

 8. @andrei: m-am lovit fix de problema asta pe calculatorul unui prieten. Ce trebuie sa faci este sa formatezi HDD-ul cu ajutorul unu stick USB de pe care sa bootezi un utilitar de formatare. O sa scriu si un articol complet saptamana viitoare, ca vad ca nu gasesc nici in engleza unul deja scris :(. Eu am folosit Partition Magic parca… si am formatat NTFS (trebuie sa formatezi si partitia speciala de boot/recovery de 100MB creata de Windows 7).

 9. ok ms mult pt sfat….
  insa akum mam dus cu hdd la un prieten si miam instalat windowsul (win sp)
  dar tot aceai chestie e ..
  adica nu imi da voie sa imi inst win xp tot mi se blocheaza dc oare? pe alt pc a mers sa inst orice windows si la mn nu:(
  poate e vreo problema de bios etc ma gandesc eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>