Dexpot – administreaza pana la 20 de Virtual Desktops

Dupa cum bine stiti, sunt un adept al virtualizarii. De aceea am si scris, mai demult, despre o aplicatie pentru virtualizarea spatiului de lucru (desktop). Ei bine, aplicatia de atunci nu era decat satisfacatoare. Isi facea treaba, dar nu excela in nici un fel. Nu avea prea multe optiuni, nici nu era lipsita de buguri, o foloseam doar din necesitate.
Din acest motiv am cautat in continuare o aplicatie de organizare a desktop-ului. Cea mai recenta preferinta poarta numele de Dexpot si este, in momentul de fata aplicatia pe care o folosesc.

Dexpot - virtual desktops

Cu toate ca am mai scris de ea si in trecut, versiunea precedenta (1.0) nu era nici pe departe aplicatia pe care mi-o doream. Din cele 20 de desktop-uri pe care le ofera Dexpot, eu folosesc doar 4, dupa cum urmeaza:
1 – pentru multimedia (filme, muzica si jocuri)
2 – pentru social media si mail/messenger
3 – pentru blogging (scriere articole/documentare)
4 – pentru webdesign/webdevelopment (firefox, wamp etc.)

Pentru a trece de la un desktop la altul folosesc Desktop managerul integrat si pozitionat central deasupra taskbar-ului.

Se poate folosi si fereastra dedicata Desktop Preview (care este asemanatoare meniului Alt-Tab)

Desktop Preview

In plus Dexpot dispune de o multime de setari, fiind acoperite, cred toate necesitatile unui spatiu de lucru virtual. De exemplu, pot fi mutate ferestrele dintr-un desktop in altul, pot fi copiate in alt desktop sau pot fi setate sa se deschida doar in cel curent; chiar si iconitele prezente pe desktop pot fi setate individual. Va las sa descoperiti singuri toate setarile care va sunt utile. Sunt sigur ca nu veti fi dezamagiti.

Dexpot SettingsDownload Dexpot – Desktop Manager

Pentru a descarca Dexpot, folositi link-ul de mai jos:

PS: Dexpot este compatibil cu sistemele de operare Windows incepand cu Windows 2000 si pana la Windows 7 (inclusiv 64 bit). Iar pentru cel din urma exista posibilitatea inserarii in taskbar a unei iconite specifice de schimbare a desktop-ului activ.

4 thoughts on “Dexpot – administreaza pana la 20 de Virtual Desktops”

  1. Tocmai l-am dezinstalat ieri p.t ca nu puteam sa schimb de pe un desktop pe altul in timpul unui joc. Desktops(Sysinternals) face asta foarte bine si ocupa doar 2 mb de memorie. E mai ochios Dexpot, intradevar dar daca e sa fac un clasament ar fi pe locul 3, 2 fiind ocupat de VirtuaWin si 1 Desktops. Asta e doar parerea mea.

  2. @Disable: eu reuses sa schimb desktop-urile si in timpul jocurilor (Warcraft 3, Starcraft 2). Ca memorie, 4 mega nu mi se pare chiar mult. Am folosit si Desktops, mi-a placut, dar aveam nevoie de unele customizari pe care Dexpot le perimte. Nu e perfect nici el, dar macar stiu ca are in spate o echipa care se ocupa (spre deosebire de celelalte care nu au mai fost updatate de ceva vreme)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>