Dezinstaleaza Windows 7 SP1 Beta

Daca la inceputul saptamanii, Windows 7 Service Pack 1 trecea cu toata gloria in stadiul public Beta si a fost descarcat de peste 100 de persoane direct de pe nas-ul lui Zozo, va veni un moment cand acesta va trebui dezinstalat.

Windows 7 Service Pack 1

Spun asta fiindca Microsoft nu a oferit inca informatii cu privire la o modalitate de upgradare catre Windows 7 Service Pack 1 RTM atunci cand acest moment va veni. Asa ca nu ne ramane decat sa dezinstalam Service Pack-ul Beta si sa instalam apoi RTM-ul.

Dezinstalarea se efectueaza destul de facil, existand mai multe metode, in functie de preferinte:

1. Metoda vizuala de dezinstalare a Windows 7 Service Pack 1 (prin Control panel)

1.a Apasati Start Orb-ul si mergeti la Control Panel -> Programs -> Programs and Features

1.b Faceti click pe View Installed Updates din partea dreapta

1.c. Acum selectati Service Pack for Microsoft Windows (KB 976932) si apoi apasati Uninstall.

2. Metoda de dezinstalare a Windows 7 Service Pack 1 folosind Command Prompt

2.a Apsati Start Orb-ul

2.b In caseta de cautare scrieti: command prompt

2.c Asteptati, dupa caz, afisarea rezultatelor si faceti click dreapta pe Command Prompt pentru a executa programul ca administrator (Run as administrator)

2.d Scrieti urmatoarea comanda:

wusa.exe /uninstall /kb:976932

2.e Apasati Enter

3. Metoda de dezinstalare a Windows 7 Service Pack 1 folosind System Restore

3.a Apasati Start Orb-ul

3.b In caseta de cautare scrieti: System Restore si selectati System Restore din lista de rezultate

3.c Apasati butonul Next

3.d Selectati un restore Point din ziua in care ati instalat Service Pack-ul, inainte de instalarea acestuia. Ar trebui sa poarte numele de Install: Windows Update sau Install: Windows 7 Service Pack 1

3.e Apasati Finish

via Windows.Microsfot.Com

3 thoughts on “Dezinstaleaza Windows 7 SP1 Beta”

  1. Aproape ca ,momentan, nu inteleg cui ii foloseste un SP la Windows 7.Acum cand totul este linistit si windows 7 functioneza ireprosabil, stau si ma intreb de ce ma mai pune la incercare ,ca sa nu spun “ma deranjeaza” cei de la Microsoft.L-am instalat acest pachet si nu avea nimic in plus fata de update-urile primite.Windows 7 este mult mai stabil,optmizat si functional decat Windows Xp.Daca la Win Xp ,au aparut cam 3 sp-uri,nu cred ca e timpul si nici nu cred ca va trebui sa ne bombardeze cu sp-uri.Parerea me este ca ar trebui sa lase acest SO sa lucreze fara “imbunatatiri”. Daca vor scoate o alta var de S.O. asa cum se vehiculeaza(win.8) atunci sa apara pe piata fara 2-3 SP la win 7.Nu cred ca Microsoft a prins gustul modificarilor din mers a S.O. Mai ganditi-va ,si va rog chiar sa cereti parerea celor care folosesc acest sistem ,daca mai trebuie ceva imbunatatit sau nu.Poate altii au alta opinie,eu le-o impartasesc si asta este parerea mea.
    O zi buna tuturor!

  2. @Fanibu: am mai spus asta intr-un articol. E doar o strategie de a indemna companiile sa treaca pe Windows 7. Ele au nevoie de siguranta unui Service Pack. E mai mult un prag psihologic dar e real. Nu stiu unde citeam ca XP-ul e inca pe 70% din calculatoarele mediului Enterprise. Microsoft acolo tinteste :D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>