Descarcă Facebook Messenger pentru Windows 7

Cea mai mare reţea de socializare online şi-a lansat o aplicaţie oficială de mesagerie instantă – Facebook Messenger pentru Windows 7. Deşi o astfel de aplicaţie există deja pentru dispozitivele Android sau iOS, se pare că PC-urile cu Windows 7 au fost ultimele care au primit-o, probabil datorită integrării chatului Facebook în alte aplicaţii precum Yahoo! Messenger, Windows Live Messenger sau Trilian.

Facebook Messenger

Aplicaţia este extrem de simplă. Este într-un fel doar o extensie pentru desktop a site-ului Facebook. Asta înseamnă că include chiar mai puţine funcţionalităţi decât ferestrele de chat deschise în pagina Facebook din navigatorul web.


Printre funcţionalităţile incluse totuşi menţionez:

– posibilitatea afişării notificărilor (acestea duc către pagina Facebook corespunzătoare, deschizând o nouă filă în navigator)
– posibilitatea de a purta conversaţii în file diferite

Facebook Messenger Tabs

– buton aero-snap (lipeşte aplicaţia de partea dreaptă a ecranului)
– căutare în contacte
– autentificare facilă
– păstrarea istoricului conversaţiilor în cloud (istoricul este deja păstrat în Facebook; este mai bine lucrat decât cel al Google Talk-ului spre exemplu, dar mai slab decât istoricul din Yahoo! Messenger).
– actualizarea automată a aplicaţiei

După cum vedeţi, lista nu este lungă, aplicaţia nu putând pretinde a fi un înlocuitor pentru Yahoo! Messenger 11.5 sau Windows Live Messenger. Ce poate pretinde însă, este faptul că dezvoltarea Facebook Messenger va fi mult mai rapidă şi axată pe nevoile utilizatorilor. Printre cele mai utile funcţionalităţi pe care aş vrea să le văd aduse aplicaţiei de mesagerie Facebook aş include:

– prima dintre acestea ar fi posibilitatea de a trimite fişiere

– a doua ar fi posibilitatea de a purta conversaţii video (site-ul deja permite acest lucru)

– a treia ar fi posibilitatea de a purta conversaţii de grup

Ultimele două sunt funcţionalităţi deja aflate pe pe listă, urmând ca să fie realizate de echipa din spatele Facebook Messenger. Dacă aveţi şi alte idei de funcţionalităţi pe care le găsiţi indispensabile într-o aplicaţie de mesagerie sunt curios care ar fi acestea.

Aplicaţia are doar câteva sute de KB şi poate fi descărcată folosind linkul de mai jos:

Descarcă Facebook Messenger (doar pentru Windows 7)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>