Download Microsoft Security Essentials 2.0 Beta

MSE LogoMicrosoft a lansat pe 19 iulie 2010 versiunea 2.0 a antivirusului propriu – Microsoft Security Essentials.

MSE 1.0 a fost oferit pentru prima data, in varianta finala, in septembrie anul trecut, utilizand acelasi motor antivirus ca si ForeFront (produs tot de Microsoft pentru mediul enterprise).

De atunci insa, a evoluat destul de rapid si a ajuns chiar pe acelasi loc cu Kaspersky Anti-Virus 2011 in privinta detectiei (59%), fiind depasit doar de TrustPort Antivirus 2010, Panda Antivirus Pro 2010 si G-Data Antivirus 2010 (conform AV-Comparatives). Tot MSE egaleaza BitDefender si ESET in privinta ratei scazute de detectii eroanate a unor programe ce nu sunt malware.


Eficienta foarte buna a Microsoft Security Essentials are ca rezultat o crestere foarte mare a numarului de utilizatori, ajungand astfel pe locul 4 in topul antivirusilor gratuiti – dupa Avast Free Antivirus, Avira AntiVir Personal Free Antivirus si AVG Antivirus Free. Aceasta pozitionare este extrem de semnificativa daca luam in calcul faptul ca solutiile gratuite acopera 42% din piata totala a antivirusilor (sursa).

Sa revenim totusi la functionalitatea Microsoft Security Essentials… versiunea 2.0 a acestui antivirus vine cu urmatoarele imbunatatiri:

Windows Firewall Integration – pe durata instalarii programului, va va intreba daca doriti sa porniti sau sa opriti Windows Firewall.
Enhanced protection for web-based threats – MSE se integreaza acum in Internet Explorer pentru a oferi protectie activa impotriva amenintarilor web-based (cea mai considerabila imbunatatire dupa parerea mea).
New protection engine – Motorul de actualizare anti-malware ofera capabilitati de detectare si curatare mai eficiente.
Network inspection system – ofera protectie impotriva exploit-urilor din retea

 

Pentru a descarca Microsoft Security Essential 2.0 Beta, folositi link-ul de mai jos (va trebui sa va logati cu un ID Windows Live):

Download Microsoft Security Essentials 2.0 Beta

Nota: Sistemul trebuie sa treaca testul de autenticitate Windows Genuine Advantage.
Nota2: Trebuie sa aveti minim Windows XP SP2 instalat.

16 thoughts on “Download Microsoft Security Essentials 2.0 Beta”

  1. Fiecare este liber sa descarce de unde doreste el, iar fiecare companie este libera sa faca si sa impuna ce doreste produselor sale proprii.

   1. Spune-i asta Uniunii Europene! (ma refer binenteles la problemele cu integrarea Internet Explorer si Windows Media Player in Windows si cine stie ce altceva vor mai fi obligati MS sa scoata din win)

 1. Nu cred că m-am făcut înțeles, de ce trebuie să mai trec printr-o logare pe Windows Live când pot să-l descarc fără a mă loga undeva ! 😉

 2. Folosesc MSE si merge perfect dar acum ca este integrat in IE si Windows Firewall face FF si Chrome sa cada la securitate!
  Se tine de treaba MS cu un antivirus simplu eficient si cu consum redus de resurse!
  Nice article!

 3. Am descarcat MSE prin contul pe care il am la MS(ca IT Worker), pentru a fi sigur ca nu descarc vre-o varianta, postata intamplator de cineva care a vrut sa ofere mai facil aceasta var de MSE.Am instalat-o pe sistem ,dupa ce mi s-a cerut sa dezinstalez var1.Dupa prima scanare si restartare desigur ca mi s-a cerut sa upgradez acest beta si m-a adus in varianta initiala.Va recomand-fara a fi si cel care stie tot- celor care aveti deja instalat var 1(adica nu beta 1) si nu faceti verificari de programe sau solutii MS sa nu instalati de proba aceasta var ca nu va ofera deocamdata nimic nou.Doar cei care stiu sa “citeasca” noutatile aparute,se vor ocupa de acest beta.Acesta este istoricul acestei activitati-privind instalarea de proba.Va propun sa lasati ca MS sa faca update-urile pe care le si face in acest moment si sa asteptati varianta finala care va inlocui in mod sigur aceasta varianta de MS. Intrebarea pe care mi-o pun este, care va fi impactul introducerii unei solutii atat de bune si sigure de antivirus Win 7, fata de producatorii actuali de solutii antivirus? As fi curios deasemeni, sa stiu care sunt pierderile estimate a le avea ,marii producatori de antivirus.Sa vina oare Win8 cu un antivirus care sa siguranteze pentru totdeauna acest SO? Astept si parerile voastre.Cu consideratie,Fanibu

 4. @Fanibu: Mulțumesc ! În sfârșit mai aproape de întrebarea mea de mai sus pusă intenționat lui Alex (sper să nu se supere), asta ca să mai învățăm toți, ce este, de către cine și când trebuie instalată o versiune alfa sau beta, indiferent care o fi ea ! 😉

 5. Initial pe sistemele mai slabe instalam MSE-ul, ca era “fre
  e”. Dar dupa ce resurse mananca (mai exact ocuparea foarte mare a procesorului la scanarea live a fisierelor parcurse cu cursorul prin explorer) l-am lasat doar pe sisteme de ultima generatie si binenteles instalat in general pe win7. Sper ca v2 sa mai optimizeze putin lucrul asta, dar nu cred ca o sa fie mare diferenta. Sunt curios ce o sa aduca nou la firewall si implementarea in webrowser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>