Download Mozilla FireFox 11

Chiar daca nu au anuntat inca acest lucru pe site-ul oficial, Firefox 11 a fost finalizat de catre echipa Mozilla.

FireFox 11

Dupa aparitia initiala pe serverele FTP aceasta versiune a fost retrasa din cauza unui bug major (crash) ce a fost intre timp reparat. Mentinerea unui ciclu atat de rapid de lansari poate avea si dezavantaje, insa Mozilla a reusit pana acum sa respecte programul fara incidente.

Imbunatatirile Firefox 11 sunt o continuare a celor incepute in FireFox 10 enumerate in cele ce urmeaza:

– este posibila migrarea bookmark-urilor, istoriei si cookie-urilor din Google Chrome
– este posibila sincronizarea add-on-urilor intre mai multe calculatoare cu ajutorul functiei Sync
– support imbunatati pentru CSS3 (text-size-adjust) si HTML5 ( outerHTML)
– imbunatatiri pentru dezvoltatori (Style Editor – pentru modificarea mai multor fisiere de stil, Tilt3D – pentru vizionarea elementelor paginii in 3D)

Sunt aproape la fel de insemnate ca imbunatatirile realizate in ultimele versiuni Google Chrome.

Firefox Metro

Insa in timp ce Firefox pentru desktop avanseaza cu pasi mici, Mozilla pregateste o versiuni Metro UI a browserului Firefox. Aceasta va fi la fel de functionala ca versiunea pentru desktop, dar folosind tehnologii accesibile in interfata Metro.
Dupa cum stiti, browserele actuale vor functiona doar in modul Desktop al Windows 8. Insa acesta reprezinta doar jumatate din noul sistem de operare Microsoft. Pentru cealalta jumatate – interfata Metro – va fi nevoie de aplicatii separate, programate si regandite de la zero. Mozilla pregateste si o demonstratie a acestei aplicatii, dar in acest moment este doar in stadiul de concept.
Firefox Metro va trebui sa consume putine resurse pentru a se adapta platformei ARM. Mozilla are deja experienta in acest domeniu, dezvoltand versiuni ale browser-ului pentru platforme precum Android sau Meego. Insa acest lucru nu reprezinta un avantaj in fata competitorilor deoarece atat Opera cat si Internet Explorer sau Safari si mai recent Google Chrome au dezvoltat versiuni pentru platforme mobile, Google avand deja planuri pentru o versiune Metro.

Firefox 11 nu se va updata inca automat (decat daca mergeti in Help -> About), asa ca daca sunteti nerabdatori il puteti descarca folosind linkurile de mai jos:

Download Firefox 11.0Windows – engleza

Download Firefox 11.0Mac OS X – engleza

Download Firefox 11.0Linux – engleza

Descarcă Firefox 11.0Windows – romana

5 thoughts on “Download Mozilla FireFox 11”

 1. sal Ionuţ,
  aceasta versiune aduce in sfarsit ceea ce cautam de sute de ani: suport pt diacrtice.
  PS doua greşeli in articol: ce a fost intre timp fixat – nu suna mai bine “a fost reparat” ?
  si a doua eroare: sdeja planuri ( un “s” in plus)
  PS Nu am uitat de articolul promis, dar sincer parca ar fi mai bine sa aleg alta tema decat de-brick-uirea. Ma tem sa nu obţin efectul contrar ) adica sa isi strice lumea telefonul din curiozitate.

 2. @ovidiu: multumesc pentru corecturi :D.. Legat de articol, cum crezi de cuviinta.. mie imi pare interesanta si debrick-uirea :D. Oricum daca urmeaza pasii cum trebuie, nu ar trebui sa fie probleme.. iar daca au intrebari, exista sectiunea de comentarii :D.

  @Mihai: numai ca uneori Chrome nu are toate functiile de care ai nevoie si trebuie sa te intorci la FireFox. De curand a trebuit sa printez mai multe tab-uri deodata. In Chrome nu se poate face acest lucru… In Firefox am gasit imediat extensia necesara. Iar consola pentru JavaScript din Firebug-ul FF este superioara celei din Chrome. Raman fidel Chrome-ului pentru viteza si stabilitate, dar FF inca are cele mai puternice extensii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>