Download Safari 4 atat pentru Mac OS cat si pentru Windows 7 (XP/Vista)

La conferinta Apple de ieri (WWDC), au mai fost anuntate si Mac OS X Snow Leopard si Safari 4. Despre Mac OS X Snow Leopard, intr-un articol viitor.
Acum va voi oferii cateva informatii despre Safari 4.

Acesta a trecut testul Acid 3 cu performanta de 100/100 de puncte in timp ce Internet Explorer 8 a resusit sa obtina doar 23 (tin sa mentionez ca lucrez in webdesign/development si nu am observat nici un element al vreo unui site care sa nu fie randat corect pana acum in IE 8). Insa dupa cum deja stiti, performantele se pot masura si altfel decat prin teste sintetice, si anume prin teste de viteza reale.

Safari face uz de ultimele tehnologii din domeniul navigatoarelor web, incluzand motorul JavaScript Nitro. Datele date de Apple spun ca acesta incarca scripturile java de 8 ori mai repede decat IE 8 si de 4 ori mai repede decat FireFox 3 , iar codul html este incarcat de 8 ori mai repede cat IE8 (hm .. coincidenta 2 de 8?? ) si de 3 ori mai repede decat FF3 ( zau asa??!!, inca o coincidenta, presupun, si e doar o presupunere, ca si de 2 ori mai repede decat Chrome 2.0 – Logic! )
O sa incerc si eu aceasta minunatie de browser sper sa nu incarce paginile atat de repede incat sa nu apuc sa le vad.
Printre celelalte imbunatatiri avem: cautare completa in site-urile deja vizitate, in meta-ul imaginilor, in titlurile site-urilor si bineinteles in adresele acestora, nelipsitul Cover Flow, si posibilitatea de marire (zoom) a paginii fara degradarea elementelor vizuale ale acesteia.
Descarcati Safari 4 de pe site-ul oficial: Download Safari 4

6 thoughts on “Download Safari 4 atat pentru Mac OS cat si pentru Windows 7 (XP/Vista)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>