Drivere Windows 7 – Tous les Drivers

Desi am observat pe pagina de Suport Tehnic o oarecare cerere pentru diverse drivere Windows 7, nu am gasit timpul necesar pentru a creea o rubrica speciala in acest sens. Asa ca de astazi incolo, pe langa Personalizare Windows 7, vom avea si Drivere Windows 7.
Cu aceasta rubrica imi propun sa realizez, impreuna cu cititorii acestui blog o baza solida de articole/legaturi pe aceasta tema.

Voi incepe astazi cu un program mai general, dar voi continua cu articole continant drivere windows 7 pentru laptop, drivere windows 7 pentru placa video, placa de baza, diferite placi de sunet precum si pentru diverse periferice.

Programul in cauza poarta numele de Ma-Config.com (acesta este numele sub care se instaleaza) si este o extensie de detectie folosita de site-ul TousLesDrivers.com. Acesta mi-a fost recomandat de George (yo9fah.net) acum 6-8 luni. L-am folosit, dar am tot amanat prezentarea lui din diferite motive.

Site-ul TousLesDrivers impreuna cu acest plugin/extensie poate verifica starea tuturor driverelor calculatorului. Astfel, daca aveti un driver lipsa sau un driver vechi, site-ul va va spune acest lucru, ba mai mult decat atat, va oferi si un link catre ultima versiune a driverului de care aveti nevoie.

Algoritmul de detectie este, uneori mai bun decat cel prezent in Windows 7 (care, dupa cum bine stiti, instaleaza si updateaza automat driverele), dar acesta nu e un lucru general valabil.

In cele ce urmeaza voi prezenta site-ul si cei cativa pasi necesari pentru a vedea raportul complet al driverelor sistemului. Este necesara, cred o prezentare mai detaliata deoarece site-ul este in franceza (nici mie nu imi vine sa cred ca nu exista o alternativa englezeasca).

Pasul 1.
Intrati pe TousLesDrivers.com

Pasul 2.
Selectati Mes Drivers ca in imaginea de mai jos

Windows 7 Drivers

Pasul 3.
Apasati butonul Lancer Le Detection

Windows 7 Drivers

Pasul 4.
Veti fi anuntati de necesitatea instalarii unui add-on. Selectati Run si continuati instalarea add-on-ului ActiveX (inca doua confirmari).

 Windows 7 Drivers

Pasul 5.
Dupa instalarea add-on-ului va incepe detectia:

Windows 7 Drivers

Pasul 6.
Acum puteti vizualiza driverele care necesita update si puteti descarca fisierele in cauza.

 

Windows 7 Drivers

Pasul 7.
Dupa selectarea link-ului dorit, va aparea o pagina ca in imaginea de mai jos:

Windows 7 Drivers

Pentru a descarca driverul, apasati iconita HDD-ului din imaginea de mai sus.

Spor la updatat!

Nota: Pentru dezinstalare mergeti in StartMenu -> All Programs -> Ma-config.com -> Desinstaller

Windows 7 Drivers

Nota2: Dupa ce ati instalat add-on-ul folosind Internet Explorer, programul/site-ul va functiona in orice alt browser, Add-on-ul fiind un program de sine statator (vezi imaginea de mai sus).

6 thoughts on “Drivere Windows 7 – Tous les Drivers”

 1. @yo9fah: stii ce se zice: “mai bine mai tarziu decat niciodata ”
  @Cipryca: hm.. ce componente nu ti-a detectat? teoretic are drivere si pentru XP. Daca producatorul nu a updatat driverele, lucru ce se poarta mai nou, e normal sa nu gaseasca nici un driver..

  1. pf.. nu exista driver pe structura vista/7 pt ce placa video am eu pe p4.. un radeon 9250 (integrata) daca nu ma insel,care nici nu se mai fabrica.. :)) intr-un fel,cand am citit titlul,speram ca acesta utilitar sa ofere o solutie miraculoasa care sa tina locul driverului principal,dar nah.. mai e de asteptat pana la urmatoarea minune.. 21 dec 2012 rullz m/

 2. De mare ajutor este si acest link catre Microsoft unde gasiti cam tot ce va trebuie pe linie de drivere si nu numai.
  Iata linkul : http://www.windows7update.com/Windows7Resources.html
  Eu am gasit cam tot ce-mi trebuie pe langa update-urile primite prin windows.
  Sper sa va fie de ajutor.
  Succes in continuare in imbunatatirea rubricii “Drivere Windows 7″.
  Cu respect pentru toti aceia care se inspira si contribuie la buna functionare a acestui site.

 3. mda… TousLesDrivers pare varianta in franceza a vechiului DriverGuide (pe care nu-l mai folosesc pt. ca ramane in urma cu lunile). Si cum producatorii nu mai sunt multi ca mustele si companiile se cam numara pe degete, nu prea ma incanta ideea unui centralizator fara de folos. Daca monitorizati Intel, AMD/Ati, Nvidia, Realtek, si inca vreo 2-3 pe partea de network/multimedia acoperiti mai mult de 80-90% din producatorii de hardare (care nu sunt integratori), si care mentin cat decat un feedback si un suport decent. Iar pentru chesti mai “exotice” (sau avansate) v-as recomanda sa cititi si cateceva de prin http://www.pcidatabase.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>