E3 – EA Games

Iata ca a inceput si conferinta celor de la EA Games. Sunt multe titluri asteptate cu nerabdare si chiar si cateva surprize. Dintre toate probabil marea premiera a lui Mass Effect si trailerele cu Battlefield 3 sunt cele mai asteptate anunturi. Sa vedem insa ce are de oferit marele developer pentru anul ce vine.

Mass Effect 3

Conferinta incepe desigur, dupa cum se asteptau toti, cu Mass Effect 3. Este prezentat un gameplay trailer mult mai mare ce cuprinde o parte dintr-o misiune contra unei imense nave extraterestre. Cei de la BioWare insista pe faptul ca acest capitol va fi cel mai spectaculor din trilogie si ca acum mai mult ca niciodata deciziile jucatorului in joc vor avea un impact exprem de mare asupra povestii. Deasemeni se spune ca de data aceasta a fost pus un mare accent asupra actiunii si ca jucatorii nu vor fi dezamagiti.

Need for Speed The Run

Urmatorul in lista este Need for Speed The Run. Prezentarea dinaintea gameplay trailer-ului a accentuat faptul ca jocul va fi de aceasta data produs de catre BlackBox studios (cunoscuti pentru titlurile mai vechi din serie precum cele doua Underground-uri). S-a mentionat si faptul ca Autolog va fi integrat si mai mult in joc, prin posibilitati precum actualizarea progreselor din campania single player. Tot odata cu acest titlu se va intampla ceea ce nu s-a mai intamplat pana acum si anume ca jucatorul va putea iesi din masina si va parcurge sectiuni bune din joc „pe jos”. The Run se vrea a fi un mare reboot pentru serie. Sunt multi ca mine cred care vor sa se revina la bazele seriei NFS dar cateva aditii precum posibilitatea de a iesi din masina cred ca or sa fie un deliciu. Le tin pumnii celor de la EA si sper sa reuseasca sa faca un joc de neuitat.

Star Wars The Old Republic

Imediat dupa NFS suntem intampinati iarasi de catre cei de la BioWare, cu al lor Star Wars The Old Republic, noul MMO al celor de la EA. Un sfat putin cam dubios din partea prezentatorului: sa il jucam, sa ne pierdem in el si sa traim in el. Dar hai sa il iertam de data aceasta si sa speram ca The Old Republic va fi un joc bun care poate o sa ia macar o mica parte din famii WoW-ului. Trailer-ul este intr-adevar spectaculos si reuseste sa arate cam cat de enorm este universul Star Wars desi speram mai mult la un gameplay trailer. Aceasta este dovada faptului ca jocul este inca intr-un stagiu incipient si probabil developer-ul nu a dorit sa isi asume vre-un risc pe timpul prezentarii.

FIFA 12

A venit si timpul celor de la EA Sports sa ne prezinte flagship-ul lor si anume FIFA 12. Un engine nou cu fizica imbunatatita, tactici mult mai complexe, engine-ul de impact si multe alte aditii vor fi aduse jocului. Din pacate si acest joc este in stagiul Alpha si nu a fost prezentat un gameplay trailer desi probabil jocul este disponibil pentru a fi jucat in spatiul rezervat EA de la E3. Cei de la EA il numesc „jocul lumii” si probabil au dreptate mai ales prin introducerea noului serviciu: EA Sports Football Club. Acesta va conecta jucatori din toata lumea si va avea diverse functii de comunitate cum ar fi challenge-uri bazate pe rezultate care chiar s-au intamplat in ligile de pe tot globul. Un fel de Autolog pentru FIFA daca vreti. Sa speram ca va fi bine implementat pentru ca este spre binele nostru mai ales ca va fi gratuit pentru cei care achizitioneaza jocul.

Reckoning

Reckoning este un joc la care nu ma asteptam. Primul titlu se pare al studioului 38games. Se vrea a fi o combinatie ce are ceea ce e mai bun din The Elder Scrolls si Gothic. Cuvinte mari pentru cineva care isi lanseaza primul joc. Vom vedea insa produsul final.

OverStrike

O prezentare foarte interesanta si amuzanta mai ales a celor de la Insomniac Games cu al lor OverStrike. Imi aduce putin a Team Fortress 2 dar asta poate este doar parerea mea. Ramane de vazut. Potential pare sa aiba.

Battlefield 3

Dar iata ca in cele din urma ne este aratat si mastodontul celor de la EA. Vedeta pentru care cei mai multi au vizionat aceasta conferinta. Da, vorbesc desigur despre Battlefield 3, jocul celor de la DICE. Se vorbeste numai la superlativ despre acest titlu. In primul rand motorul sau grafic Frostbite 2 care aduce lucruri nemaintalnite in jocurile de pana acum cum ar fi fizica complexa, distrugerea mediului la o scara foarte mare, animatii exceptionale si multe multe altele. Eu unul chiar cred cu tarie ca va revolutiona multiplayer-ul de FPS-uri pentru totdeauna. O mare inversitie s-a adus si acestui titlu iar cei de la DICE sunt renumiti pentru producerea de titluri de o calitate foarte buna. Open beta in septembrie si plaftorma sociala gratuita pentru cei care cumpara titlul. Deasemeni este oferit si un live demo ceea ce dovedeste ca developerii nu se tem sa ne arate continut care este inca in Alpha. A si era sa uit. Poate cel mai important avantaj a seriei Battlefield a fost reprezentat de posibilitatea de a conduce un numar mare de vehicule terestre si aeriene. Toate acestea au fost ridicate la urmatorul nivel in Battlefield 3. Va fi fara discutie jocul anului macar in materie de FPS desi are de infruntat o competitie acerba”Modern Warfare 3.

One thought on “E3 – EA Games”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>