Erori in Windows 8 – BSOD

Unul dintre cele mai putin dorite lucruri in utilizarea Windows 7 era BSOD-ul, mostenit inca de pe vremea primelor versiuni de Windows. Si chiar daca aparea mai rar, de fiecare data prevestea ceva rau… inca nu am reusit sa-i dau de cap acelui BSOD-ului cu eroarea 0x000007a, dar nici nu mai e nevoie, fiindca am schimbat majoritatea componentelor din calculator.

Urmeaza sa instalez Windows 8 si pe un HDD secundar, sa vad cum se descurca. Desi l-am instalat in VBox, nu am apucat sa ma joc suficient cu el si sincer, sunt curios daca pot sa-i provoc cateva erori. Scopul nu e altul decat de a oferi feedback echipei Microsoft; avand in vedere ca build-ul este unul pre-beta, sper sa nu-mi fie prea greu.

Totusi, daca ati descoperit erori inaintea mea (ma refer la BSOD-uri in special) sunt curios de cum arata (o poza ar fi utila)… ma intreb daca sunt toate ca cel de mai jos:

Windows 8 BSOD
imagine via @aiurea

E singura imagine la o rezolutie decenta pe care am putut sa o gasesc… si, chiar daca mesajul pare mai “prietenos” decat versiunile precedente, este aproape lipsit de informatii. Nu tu fisier corupt, nu tu dll lipsa, nimic. Ma gandesc ca se doreste utilizarea log-urilor de erori ale windows-ului pentru depanarea calculatorului, ceea ce inseamna ceva mai mult de lucru pentru utilizator. Avem totusi mesajul “HAL INITIALIZATION FAILED”, dar nu cred ca se leaga de vreo eroare mai veche, adica deja documentata.

Cele mai multe BSOD-uri contineau in ele destule informatii astfel incat la o simpla cautare pe Google, cateva rezultate relevante si o eventuala solutie sa poata fi gasite. Uneori chiar un fix de la Microsoft aparea pe prima pagina. Desi nu erau chiar o reusita din punct de vedere grafic, BSOD-urile aveau rostul lor.

Practic, prefer sa nu vad BSOD-uri deloc. Dar daca totusi intalnesc unul, as vrea sa mi se ofere mai multe detalii in legatura cu originile sale. De preferat un cod de eroare, a carui explicatie sa o gasesc intr-o baza de date Microsoft. Ei bine, sper ca acest lucru se va schimba/intampla pana in versiunea finala…

Revenind, a gasit cineva o alta eroare in afara de aceasta si are si o poza la o rezolutie ok? Daca da, link-ul catre imagine va fi bine-primit in comentarii. Multumesc :).

PS: pentru incarcarea imaginilor puteti folosi: img.weebo.ro

[UPDATE] Inca o imagine:

Windows 8 BSOD

Si inca una

Windows 8 BSOD

5 thoughts on “Erori in Windows 8 – BSOD”

 1. Eu am primit eroarea “HAL INITIALIZATION FAILED“ cand l-am instalat in wmware player.Cauza era ca nu era compatibil Windows cu masina virutala.

 2. Pai intai sa se contureze o structura finala si abia dupa sa incropeze o legenda de errori in functie de eveniment si cauza.
  PS: oricum ele vor fi cam tot ce e si in Win7.

 3. Eu am o problema destul de grava si nu reusesc sa ai dau de cap. Motiv care am pierdut 3 ore degeaba chinuindu-ma cu instalatul windowsului 8.

  Windowsul se instaleaza bine, nu am probleme la inceput. Dar cand incerc sa instalez driverul de la placa video se face totu negru. Numai daca apas ctrl+alt+del imi apare meniul si doar task manager imi mai arata pe ecran. Restul sunt ascunse in spatele unui black screen.
  Vreo rezolvare? Am incercat atat cu versiunea x86 cat si cu x64 si la fel fac. Si cu alte versiuni de driver la fel :(
  Vre-o rezolvare? :(

  1. daca ai Nvidia nu are probleme dar daca ai Ati lasa fix ce-ti pune windows-ul pt ca microsoft nu este in relatie buna cu amd-ul si merge bine asa cu o vede.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>