Evenimente Windows 7 in Romania.

Windows 7 isi face simtita prezenta si in Romania, prin intermediul a 2 intalniri care au ca tematica de discutie binecunoscutul sistem de operare. Intalnirirle sunt dupa cum urmeaza:
14 Aprilie – Bucureşti
16 Aprilie – Cluj

microsoft event
Participarea la aceste evenimente trebuie confirmata cu ajutorul un ID Windows Live (la fel ca in cazul descarcarii Office SharePoint sau al Windows 7 Beta oficial ). Abonarea la Technet, MSN, Hotmail, sau un .NET Passport va asigura un astfel de ID.
Pentru ambele evenimente, ID eveniment este: 1032412649.
Iar acesta este link-ul de inregistrare.


14 aprilie – 09:00 – 14:00 – Bucuresti
Oră întâmpinare: 09:00
Locatia : Hotel Pullman
New York Auditorium
Bvd. Expozitiei nr. 2

Prezentare generală eveniment:

Vă invităm la evenimentul Windows 7 pentru specialiști IT organizat de Microsoft România pe data de 14 aprilie la Bucuresti, hotel Pullman, Sala New York Auditorium. La acest eveniment aveți ocazia de a afla cele mai noi informații despre viitorul sistem de operare Windows 7, aflat la ora actuală în versiune Beta. Descoperiți cum Windows 7 crește securitatea rețelelor informatice, optimizează infrastructura IT și crește productivitatea utilizatorilor.

Agenda evenimentului:

9:00 – 9:30 Inregistrarea participantilor
9:30 – 10:30 Introducere în Windows 7 (Tips & Tricks) – Tudor Galoș, Windows Business Group Lead

Aflați cele mai noi informații despre Windows 7, incluzând noile ediții, noile facilități și modul în care le puteți utiliza pentru a vă face fericiți utilizatorii și echipa de management. Vom privi atent sub capota Windows 7 facilități cum ar fi DirectAccess (sau cum să scăpați de coșmarul VPN-urilor), BranchCache (sau cum să eliberați banda pentru filme), BitLocker-To-Go (sau cum să nu tremure șeful când pierde un memory stick cu date critice) sau AppLocker (cum să enervați utilizatorii oprindu-le aplicațiile). De asemenea, ne vom juca cu Internet Explorer 8 pentru a vedea cum putem să navigăm rapid și în siguranță pe Internet.

10:30 – 12:00 Securitate în Windows 7 – Tudor Galoș, Windows Business Group Lead & Sebastian Vîjeu, IT Pro Community Lead

Windows 7 este unul dintre cele mai sigure sisteme de operare desktop. Așa că vom cerceta modul în care rezistă atacurilor ce vin din Internet (folosind bineînțeles Internet Explorer 8), Cross-Site Scripting, Phishing, Malware și alte bunătăți. De asemenea ne vom uita cum să reducem riscurile pierderilor de date, de Social Engineering și vom privi detaliat modul de funcționare al Network Access Protection, BitLocker și AppLocker.

12:00 – 12:30 Coffee Break

12:30 – 14:00 Management și Deployment în Windows 7 – Sebastian Vîjeu, IT Pro Community Lead

Sebi ne va povesti cât de ușor este de instalat și configurat Windows 7 în rețele folosind uneltele de imagine ale Microsoft. Vom vedea împreună cum monitorizăm și audităm funcționarea Windows 7, cum lucrăm cu scripturi în Powershell 2.0, cum simplificăm colectarea de date folosind Problem Steps Recorder și alte bunătăți.

14:00 – 15:00 Lunch Break

Evenimentul din Cluj (16 aprilie) va incepe tot la ora 09:00, dar se va termina la ora 15:00, programul desfasurarii evenimentului fiind acelasi.
Locatia evenimentului va fi:
City Plaza:
str. Sindicatelor nr 9-11
Cluj Napoca România

Sursa Microsoft.com.

Un eveniment asemanator a avut loc pe 3 februarie, de data aceasta doar in Bucuresti, si a fost organizat de ITBoard, insa nu am reusit sa fac act de prezenta. Probabil ca la acest eveniment din 14 aprilie ma voi prezenta.
Data: 3 februarie 2009
Unde: Bucuresti, GTSC, strada Tudor Arghezi, nr 8-10, in cladirea Unimed, din spatele Hotelului Intercontinental.
Agenda evenimentului
15:00-16:00 – Windows 7 – Overview (Tudor Galos, Microsoft Romania)
16:00-16:45 – Elemente de securitate din Windows 7 (Victor Constantinescu, MVP-Security)
16:45-17:00 – Pauza de cafea
17:00-18:00 – Security Tips & Tricks (Stanca Alin aka baba_cloantza)

Cateva lucuri din domeniu care ar putea face aceste intalniri foarte interesante:

– Până la ora actuală au fost însumate peste 1.36 milioane de ore (155 de ani) de teste de performanţă automate pentru Windows 7, menite să maximizeze performanţa în scenarii cheie de utilizare.
– Un studiu Gartner estimeaza că vor exista peste un miliard de memory stick-uri USB până în 2010, ce vor avea o medie a capacităţii de stocare de aproape 4GB, cu un cost mediu per dispozitiv mai mic de 10$. Într-un chestionar Gartner, 52% din repondeţi au recunoscut că au pierdut date confidenţiale pe memory stick-uri USB. Recent, în prima săptămână din Noiembrie 2008, situl UK Government Tax a fost oprit de urgenţă când un angajat al unei companii IT ce gestiona situl a pierdut un memory stick conţinând 12 milioane de înregistrări de date confidenţiale. În Statele Unite, un studiu al FBI Computer Crime & Security a arătat că furtul şi pierderea de date confidenţiale de pe dispozitive mobile a dus la pierderi de 2.3 miliarde dolari în 2007.

via Agora Media.

One thought on “Evenimente Windows 7 in Romania.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>