Fii mai productiv folosind Virtual Desktops!

Pregatisem un articol despre Virtual Desktops acum cateva luni. Cum nu am avut timp sa-l finalizez, a ramas acolo aproape uitat. Insa acum cateva zile, am descoperit o noua metoda de a crea mai multe spatii de lucru (desktopuri). Este vorba de o aplicatie Microsoft (avand ca autori pe Mark Russinovich si Bryce Cogswell) ce face parte din pachetul SysInternals si poarta numele de Desktops 1.0.

Virtual Desktops


Aplicatia va ofera posibilitatea de a separa activitatile pe care le desfasurati in fata calculatorului. Pe un desktop puteti naviga pe internet, pe altul puteti asculta muzica, iar pe altul puteti scrie un document in Word sau o prezentare Powerpoint. Schimbarea intre desktop-uri se poate face folosind iconita din System Tray sau o anumita combinatie de taste (care poate fi specificata la instalarea programului).

Desktops v1.0 are insa si cateva inconveniente deoarece fiecare desktop este creat in mod individual:

– nu poate fi mutata o fereastra dintr-un desktop in altul

– este recomandata inchiderea Desktops 1.0 doar prin Log Off

Descarca Desktops v1.0

O alta aplicatie pentru virtualizarea spatiilor de lucru este Dexpot Virtual Desktop Manager. Aceasta este aplicatia despre care voiam sa scriu initial, dar am lasat-o la sfarsit deoarece acum o folosesc pe cea descrisa mai sus.

Virtual Desktops

Dexpot Virtual Desktop Manager are avantajul de a putea tine pana la 19 desktopuri in acelasi timp, insa nu este la fel de bine integrata precum Desktops v1.0. Dexpot v1.4 este compatibil cu toate versiunile de Windows, incepand de la Windows 98 pana la Windows 7 (adica si Windows ME, Windows 2000, Windows XP, Windows Vista)

Descarca Dexpot Virtual Desktop Manager

L.E: am mai descoperit o alternativa pentru Virtual Desktops. Poarta numele de VirtualWin si promite destul de multe. Nu am apucat sa o testez, dar cine doreste sa mute ferestrele dintr-un desktop intr-altul are acum solutia.

10 thoughts on “Fii mai productiv folosind Virtual Desktops!”

  1. @mauro: i am using it in Windows 7. No compatibility mode is necessary. The only thing is that the Aero theme is not preserved in the other desktops. The first desktop still has Aero. I find it very usefull 😀

  2. Pingback: Twitted by weeb0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>