Filtrul SmartScreen al IE8 ocupa primul loc impotriva site-urilor daunatoare.

Am vazut noutatile aduse de Internet Explorer 8, am vazut si faptul ca este un browser mai rapid in testele de redare a unei pagini web, acum avem si un studiu NSS Labs care Internet Explorer 8 reuseste sa il protejeze pe utilizator de mai multe site-uri daunatoare(malware) decat concurenta, ba chiar reuseste sa faca acest lucru conducand detasat clasamentul.

internet explorer 8 smartscreen

Potrivit studiului, bazat pe o monstra de arpoximativ 500 de linkuri, filtrul SmartScreen al IE8 nu numai ca blocheaza cele mai multe site-uri, dar este mai performant si din punct de vedere al timpului necesar pentru a bloca site-uri cunoscute ca fiind daunatoare.

Mai jos aveti rezultatele studiului:
Microsoft Internet Explorer v8 (RC1) a atins o rata de restrictionare de 69%
Mozilla Firefox v3.07 de-abia a trecut de o rata de restrictionare de 30%
Apple Safari v3 a reusit sa blocheze 24% din site-uri
Google Chrome 1.0.154 doar 16% dintre ele
Opera 9.64 aproape ca nu a blocat nici un site, cu o rata de restrictionare de 5%

Am mai scris despre Internet Explorer 8, si probabil o sa mai scriu, il recomand macar a fi incercat. Chiar daca utilizatorul avansat are nevoie de plug-in-urile Firefox, viteza, siguranta si functiile ajutatoare fac din Internet Explorer 8 browser-ul ideal pentru majoritatea utilizatorilor.
In alta ordine de idei, pare destul de clara directa Microsoft, fiind mai aproape de utilizatori, si de nevoile acestora si bazandu-si publicitatea pe avantajele oferite de produsele lor. O alta chestie interesanta e faptul ca nici o companie competitiva (mozilla, apple) nu scoate rapoarte/studii care sa le infirme pe cele care pun produsele Microsoft pe primul loc.

2 thoughts on “Filtrul SmartScreen al IE8 ocupa primul loc impotriva site-urilor daunatoare.”

  1. IE8 este in windows7. Doar ca nu e versiunea finala.
    Deci daca folosesti Windows 7, deja il incerci. 😛
    Win7 Release Candidate va avea versiunea finala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>