FireFox 4.0 – sau cum mai petrec timpul cei de la Mozilla!

Acum doar cateva zile va aratam noua infatisare pentru FireFox 3.7. De atunci insa, cei de la MozillaWiki s-au gandit ca ar fi bine sa gaseasca si o infatisare pentru FireFox 4.0 daca tot se ocupa de design. Astfel, au publicat cateva idei, fiecare cu diverse imbunatatiri/neajunsuri. Toate sunt pe aceeasi linie de design ca FireFox 3.7.

Mi se pare mie? sau baietii s-au inspirat putin din Google Chrome 2.0?

10 thoughts on “FireFox 4.0 – sau cum mai petrec timpul cei de la Mozilla!”

 1. pai daca nu vedeam sigla nu-mi dadeam seama ca nu e chrome… cam toti se inspira de la ei… de la design pana la iconitele. Cam penibil, ceva nou cand o sa apara?

 2. nu cred ca cei la google sau laut de la firefox… :))

  mda.. de ratati aia de la firefox, au ditamai comunitatea si tot copie..

  google chrome rocks

 3. Pai da, dar nu inteleg de ce apare conceptul pentru versiunea 4 cand 3.7 nu e lansata. Mie mi s-ar parea normal ca designul prezentat pentru 4 sa fie la versiunea urmatoare. La 3.7 nu are butonul home, si nu lipsesc refresh, stop. La 4 lipsesc, si mi se pare interesant cum au facut cu butoanele, l-au simplificat mult. Atunci cand scrii ceva, ai posibilitatea sa dai “go”. In timp ce se incarca poti sa dai stop, iar dupa ce s-a incarcat refresh, deci nu e nevoie ca toate cele 3 butoane sa apara tot timpul. Asta mi se pare o chestie faina. Link : http://www.crystalxp.net/news/en645-mozilla-firefox-4-interface-mockups.html .

 4. oricum toate browserele copiaza unele de la altele din cate am observat, de exmplu ImPrivate mode care a pornit de la IE si acum au cam toate (in firefox mi se pare cel mai prost implementata) cat despre design, de la 3.7 am observat ca seamana cu chrome dar acum nu prea vad sa mai semene a mozilla :)) ceea ce nu e neaaparat ceva rau pentru mine ca utilizator dar ei ar treubi sa fie “putin” mai inventivi…

  PS: Singurul lucru care ii lipseste lui Chrome sunt Add-onurile…

 5. Mai bine si-ar bate capu sa standardizeze un engine de randare, calumea , simplu , cu mai putine plug-inuri gen flash, silverligth, blablabla. Eventual sa fie pe 64, cu memorie dinamica [sa nu ramana agatata aiurea dupa folosire]. Binenteles ca microsoft ar putea face asta dar o sai sara ailalti in cap ca iar monopolizeaza si nu le da libertate de exprimare.

 6. Sal,
  Ca tot veni vorba de Opera :), zicea mai sus “underground” ca FireFox a copiat InPrivate mode de la IE, eu zic ca amandoua au copiat de la Opera optiunea KioskMode care este accesibila doar prin linie de comanda si din aceasta cauza nu se prea stie de ea.
  Am tot dat nenumarate sanse Firefox-ului sa fie default, nu a reusit sa fie mai bun k Opera, motive sunt multe. Fara plugin-uri e k Windows fara antivirus/registry cleaner/disk defrag/etc.(useless), iar cu ele scade viteza ceva infricosator. In schimb daca este rulat pe o platforma Unix/Linux nu mai am ce sa comentez, merge k uns.

 7. Se pare că Vulpiţa-de-Foc (Firefox) începe să migreze spre un design de Chrome… Săracii, nu mai au inspiraţie… Ar trebui să scoată propriul lor design ca să îşi menţină măcar poziţia, căci în Europa e deja pe locul 1, în America sau alte continente nu ştiu, poate un cititor ne spune şi nouă 😉 Designul foarte asemănător cu Google Chrome îi vor pune pe utilizatorii să se gândească mai bine dacă vor alege Firefox sau Chrome, căci pân’ la urmă parcă Chrome e mai „vitezoman” şi Firefox nu va mai avea aşa de multe funcţionalităţi faţă de navigatorul celor de la Google. Părerea mea…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>